5 probleme pe care le poţi trata cu bitter suedez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remediu folosit încă din Evul Mediu, bitterul suedez este un tonic pe bază de plante, recomandat de fitoterapeuţii din lumea întreagă, datorită proprietăţilor sale benefice. Această tinctură este de ajutor în tratarea multor boli mai mult sau mai puţin grave.

Disponibil atât în formă alcoolică, cât şi nealcoolică, bitterul suedez se prepară în diverse moduri, fiind aromatizat în mod tradiţional cu aloe, şofran, smirnă, camfor, genţiană şi alte plante terapeutice. Tonicul este recomandat contra balonării şi indigestiei, dar şi în tratarea hemoroizilor, a alergiilor şi problemelor pielii.

1. Ajută la îmbunătăţirea digestiei

Bitterul suedez este cunoscut ca un remediu imbatabil în tratarea balonării, a constipaţiei şi a indigestiei. Susţine funcţiile biliare, pancreatice şi secreţia gastrică, combate crampele şi senzaţia de greaţă, favorizând eliminarea toxinelor. Acţionează ca un laxativ blând. Tratamentul trebuie luat dimineaţa şi seara, câte 1 linguriţă, diluat în puţină apă. În astfel de probleme e indicată varianta cu alcool.

2. Tratează problemele menstruale

Pentru menstruaţiile abundente, neregulate sau însoţite de dureri este recomandat bitterul suedez nealcoolic. Trebuie să iei din tinctură câte 1 linguriţă înainte de fiecare masă principală, 4-5 zile înainte de menstruaţie şi să continui tratamentul încă 4-5 zile după. Diluează în puţină apă.

3. Remediu contra stărilor de vertij

Pentru stările uşoare de ameţeală, dar şi pentru cele care te ţin la pat, bitterul suedez este recomandat cu încredere de fitoterapeuţi. Ia 1-2 linguriţe, cu 2/3 pahar cu apă, imediat după masă, o singură dată pe zi, de preferat în prima parte a zilei. Cel mai bine este ca, după o cură de 4-6 săptămâni, să faci o pauză de cel puţin o lună. Bitterul poate fi alcoolic sau nealcoolic.

Află pe clicksanatate.ro ce alte afecţiuni se pot trata cu bitter suedez!

Semne ale unui ficat bolnav

Cât de bune sunt pentru sănătate murăturile

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite