5 leacuri pentru alungarea constipaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compozitia uleioasă a seminţelor de susan favorizează digestia.
Compozitia uleioasă a seminţelor de susan favorizează digestia.

Constipaţia este o problemă des întâlnită, cu care se confruntă persoane de toate vârstele. Pentru a scăpa de ea, poţi apela la remediile naturale.

Seminţe de susan

Compozitia uleioasă a seminţelor de susan favorizează digestia, ajutând la eliminarea scaunelor uscate. Se adaugă seminţele la cereale sau salate. Acest remediu este folosit din timpuri străvechi de către chinezi.

Fibre

Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că persoanele care au o dietă săracă în fibre sunt mai predispuse la constipaţie. De aceea, este important să le introduci în alimentaţie, fiind benefice pentru tractul digestiv.

În fecare zi trebuie să consumi între 20 şi 35 de grame de fibre. Alimentele bogate în fibre includ cerealele, fasolea, lintea, fulgii de ovăz, migdalele, orzul, legumele şi fructele proaspete. Dacă eşti constipat şi iei suplimente cu fibre, asigură-te că bei suficientă apă, pentru că şi hidratarea este foarte importantă.

Prune uscate

Dacă suferi de constipaţie, prunele uscate sunt alt remediu la care poţi apela. Acestea sunt ideale mai ales în sezonul rece, când oferta de fructe proaspete nu este una foarte bogată.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii combat constipaţia!

Margarina, sub lupă

Cojile de ouă previn osteoporoza

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite