4 lecții simple de slăbit de la un cardiolog care a pierdut 30 de kilograme în timp ce și-a dezvoltat musculatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cardiolog care a slăbit 30 de kilograme și și-a dezvoltat masa musculară a spus că nu există nicio dietă secretă sau un antrenament specific în spatele succesului său, ci doar câteva sfaturi de bază pe care oricine le poate urma acasă.

Amar Shere înainte și după efectuarea exercițiilor de dezvoltare ale musculaturii FOTO Insider
Amar Shere înainte și după efectuarea exercițiilor de dezvoltare ale musculaturii FOTO Insider

Medicul Amar Shere, în vârstă de 35 de ani, a spus că a început să ridice greutăți și a adoptat o dietă vegană bogată în proteine, ca parte a transformării sale fizice, dar cei mai mari factori ai succesului său au fost și mai simpli.

„Consecvența este într-adevăr cheia. Cele mai bune obiective sunt dezvoltarea abilităților și a obiceiurilor sănătoase pe care le poți menține”, a spus Shere pentru Insider. „Respectând un plan pe mai multe săptămâni mi-a arătat ce rezultate se pot obține"

Făcând mici schimbări în loc de programe extreme sau stricte și găsirea unei rutine plăcute și sănătoase l-au ajutat să obțină rezultate de durată. Iată cele mai mari patru concluzii ale lui Shere care au condus la  transformarea sa, susținute de alți experți în fitness și nutriție.

Consecvența este cheia

Mai mult decât orice hrană sau exercițiu specific, Shere a spus că transformarea sa fizică a fost posibilă prin consecvență și  mici schimbări, dar și menținerea lor în timp.

Înainte de anul trecut, el a spus că va merge la sală din când în când, dar nu avea un plan și se baza frecvent pe mâncarea la pachet și cea procesată pentru mese.

„M-am considerat sănătos mult timp, dar pur și simplu nu mă simțeam bine și nu obțineam rezultatele pe care mi le doream în ceea ce privește fizicul meu”, a spus el.

Shere creditează transformarea sa fizică generală prin ajustarea treptată a rutinei, ce a însemnat includerea mai multe obiceiuri sănătoase. Făcând schimbări mai mici, a reușit să le mențină, ceea ce a făcut în cele din urmă o mare diferență, deoarece a devenit mai puternic și s-a simțit mai bine în timp.

„Este mai bine să vă concentrați pe un progres consecvent decât să puneți presiune asupra dumneavoastră pentru a fi perfect sau pentru a vă revizui radical viața”, a precizat anterior scriitorul de fitness și nutriție Adam Bornstein pentru Insider.

Evită dietele extreme

Shere a spus că o mare parte din succesul său de a pierde în greutate a fost alegerea unor moduri mai sănătoase de a savura alimentele preferate.

De exemplu, a schimbat mâncărurile de paste cu versiuni bogate în proteine, cum ar fi ​ tăițeii din leguminoase, precum năutul. La desert, a mâncat ciocolată neagră, dar a pus peste aceasta iaurt grecesc (pe bază de plante) pentru un plus de proteine.

Pentru că nu a eliminat tot ce considera delicios, nu a fost tentat să renunțe la obiceiurile lui sănătoase, astfel încât s-a putut bucura în continuare de mese și de deserturi.

„Încercările de scădere în greutate pot eșua dacă încerci un plan alimentar prea restrictiv, determinându-te să mănânci inevitabil ceva care nu îți place”, a spus anterior nutriționistul Holly Baxter pentru Insider. Mulți oameni încearcă apoi să compenseze excesiv, limitându-și și mai mult aportul de alimente, astfel încât crează un cerc vicios, a adăugat aceasta.

Găsește un antrenament pe care să nu-l urăști

Shere a precizat că ridicarea de greutăți l-a ajutat să-și dezvolte mușchi, dar tipul său preferat de exerciții sunt exercițiile de dans în stil Bollywood. Includerea acestora în rutina lui l-a ajutat să aștepte cu nerăbdare să se antreneze.

Shere a mai spus că este, de asemenea, esențial ca antrenamentele lui să se potrivească stilului său de viață ocupat ca medic și să-i permită să doarmă din plin.

„Făcând prea mult exerciții, mai ales dacă îți reduce timpul de somn sau de recuperare, se poate întoarce împotriva ta, ceea ce face dificil orice progres”, a declarat anterior powerlifterul Chris Duffin pentru Insider.

Fii răbdător

Un alt factor major în succesul lui Shere în pierderea în greutate a fost că el nu a încercat să grăbească procesul.

Pierderea a 30 de kilograme într-un an este o rată de aproximativ două kilograme și jumătate pe lună, sau puțin peste jumătate de kilogram pe săptămână. Aceasta se încadrează în ritmul recomandat de pierdere în greutate durabilă de cel mult un kilogram sau două pe săptămână, potrivit CDC.

Deși poate fi tentant să încerci să scapi de kilograme mai repede, acest lucru poate crește riscul de a le repune la loc, potrivit Bonnie Taub-Dix, dietetician nutriționist înregistrat și autoare a cărții „Read It Before You”. Mănâncă - Te duce de la etichetă la masă.”

„Nu trebuie să fii mai strict, trebuie să ai mai multă răbdare”, a spus ea anterior pentru Insider.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite