Vânzările medicamentului de slăbit folosit de Elon Musk au explodat. Compania farmaceutică, mai valoroasă decât economia Danemarcei

0
Publicat:

O creștere globală a cererii pentru medicamente de slăbit a făcut compania Novo Nordisk mai valoroasă decât întreaga economie a Danemarcei. Din 2020, acțiunile s-au triplat, compania cotată la bursă valorând acum peste 400 de miliarde de dolari.

Cerere mare pentru medicamentele care reduc obezitatea FOTO Shutterstock
Cerere mare pentru medicamentele care reduc obezitatea FOTO Shutterstock

Compania a acaparat efectiv piața din SUA datorită faptului că este singurul producător aprobat de FDA al unui produs farmaceutic de succes numit semaglutidă - substanța chimică activă din spatele Ozempic, un medicament pentru diabetul de tip 2, și Wegovy, un tratament pentru obezitate - care, de asemenea, îl ajută pe Elon Musk să renunțe la kilogramele în plus, relatează newsyahoo.com

Deservim mai mulți pacienți decât oricând”, a declarat CEO-ul Lars Fruergaard Jørgensen într-o declarație, după ce explozia vânzărilor, pe fondul cererii în continuă creștere pentru tratamentele sale cu semaglutidă.

Semaglutidele determină organismul să producă mai multă insulină, ceea ce îi ajută pe pacienții cu diabet să reducă cantitatea de zahăr din sânge. Dar, în doze mai mari, interacționează și cu părți ale creierului care reglează pofta de mâncare, creând senzația de sațietate.

A ajutat 39 milioane de oameni din întreaga lume

Jørgensen de la Novo Nordisk a declarat că Novo Nordisk sa a ajutat 39 de milioane de oameni din întreaga lume să lupte împotriva diabetului și a pierderii în greutate în prima jumătate a anului 2023, cu 4 milioane mai mult decât în ​​perioada anului precedent.

Ca urmare, vânzările au crescut cu aproape o treime, deoarece numai cererea pentru tratamentele împotriva obezității a crescut cu 157%, în mare parte din cauza popularității medicamentului Wegovy în SUA. 

Nu se întâmplă des să ai o companie veche de 100 de ani și să crești în continuare cu 30%”, a spus CEO-ul reporterilor, potrivit Financial Times .

O perspectivă optimistă a câștigurilor nu a fost singurul motiv de sărbătoare pentru Novo Nordisk în această săptămână. Acțiunile companiei au crescut la maxime record, după ce un studiu a dezvăluit că Wegovy reduce, de asemenea, riscul de atac de cord și accident vascular cerebral cu 20%, marcând o schimbare de paradigmă în domeniul tratamentelor pentru obezitate.

Atunci valoarea de piață a Novo Nordisk a depășit dimensiunea anuală a economiei Danemarcei, estimată la peste 400 de milioane de dolari.

Reduc greutatea cu aproximativ 15%

Vicepreședintele executiv al gigantului farmaceutic danez, Martin Holst Lange, a declarat că Wegovy „are acum potențialul de a schimba modul în care este privită și tratată obezitatea”, după publicarea rezultatelor testelor de către companie.

Obezitatea, o boală cronică care duce la creșterea excesivă în greutate, a avut puține  medicamente sigure pentru a fi combătută. Previziunile Federației Mondiale a Obezității sugerează că până în 2035 una din patru persoane va fi obeză dacă tendințele actuale vor continua.

Având în vedere amenințarea tot mai mare a acestei boli, producătorul de medicamente danez a fost adus în prim-plan în tratamentul obezității, după ce produsele sale s-au dovedit că reduc greutatea cu aproximativ 15% în medie, atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat Ozempic pentru a trata diabetul de tip 2 în 2017, în timp ce Wegovy a fost aprobat în 2021, făcându-l primul medicament de slăbit aprobat în ultimii opt ani. Medicamentul a devenit instantaneu popular, inclusiv Elon Musk l-a recomandat pentru că l-a ajutat să scape de kilogramele în plus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite