12 motive să bei cafea verde
0Se spune că o cafea verde este mult mai sănătoasă, pentru că nu este prăjită, procesată ori prelucrată termic. Aroma cafelei verzi este deosebită, mult mai intensă şi este, dacă vreţi, similară cu ceaiul.
Datorită boabelor crude de cafea verde, beneficiile asupra sănătăţii sunt mult mai mari. Motivul ar fi că aceste boabe au un conţinut mai bogat în acid clorogenic care are rolul de a limita absorbţia zahărului. Astfel, cei care o vor bea nu vor mai avea probleme cu îngrăşarea, şi se vor menţine supli.
Alte alimente bogate în acidul clorogenic, considerat de mulţi drept inamicul obezităţii sunt: prunele, caisele, piersicile, merele. Nu numai fructele sunt bogate în această substanţă naturală cu proprietăţi tămăduitoare, ci şi legumele sau plantele medicinale (roşii, pătrunjel, vinete, păpădie, echinacea ş.a.).
Atenţie!
Dacă te ştii cu probleme de sănătate ar trebui neapărat să ceri acordul medicului dacă vrei să o consumi.
De ce să bem cafea verde
- Este o bogată sursă de antioxidanţi meniţi să elimine radicalii liberi. Se spune că ar fi un aliment benefic pentru prevenirea cancerului.
- Are rolul de a regla metabolismul şi ajută la scăderea în greutate.
- Consumul de cafea verde ajută şi în boala Parkinson fiindcă acidul clorogenic protejează sistemul nervos de procesele degenerative.
- Datorită prezenţei acidului cafeic în componenţa sa, acţionează ca un tonic general.
- Această licoare aromată este utilă în curele de detoxificare a organismului, în special a ficatului.
- Acidul clorogenic ajută la stabilizarea nivelul de zahăr din sânge. Tot el determină inhibarea senzaţiei de foame şi topeşte grasimile în exces.
- Diminuează riscul de diabet.
- Pentru că se spune că luptă împotriva radicalilor liberi, astfel procesul de îmbătrânire va fi încetinit.
Află pe clicksanatate.ro cui îi este contraindicată cafeaua verde!