Valentine’s Day, între dragoste şi sex: „Popa nu aude la spovedanie un sfert din ce aud eu la sex-shop“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentine's Day, între dragoste şi sex. FOTO Adevărul/David Muntean
Valentine's Day, între dragoste şi sex. FOTO Adevărul/David Muntean

Ziua Îndrăgostiţilor bate şi la uşa sex-shop-urilor, locuri de care românii nu se mai feresc ca dracu’ de tămâie, cum se întâmpla acum zece sau douăzeci de ani, ci au devenit locuri unde cupluri căsătorite, homosexuali, lesbiene, amanţi şi bunici îşi împlinesc plăcerile ascunse ori caută rezolvarea problemelor sexuale. Marian T., vânzător cu experienţă la sex-shop, un fel de Doctor Sex mucalit, ne-a dezvăluit ce fac românii între patru pereţi.

Chit că este sărbătoare împrumutată, Sfântul Valentin înseamnă pentru mulţi români motivul perfect pentru a păşi pentru prima dată într-un sex-shop, chiar dacă, spre deosebire de anii trecuţi, când aceste magazine aveau geamurile fumurii ca să nu se şocheze trecătorii pudici, vitrinele sunt luminate puternic pentru a pune în valoare manechinele costumate de parcă se pregătesc de orgie.

„Persoanele care vin pentru prima oară într-un sex-shop sunt foarte jenate, încearcă să cumpere repede ce au de cumpărat şi să plece. Sunt stresate şi nu au chef să-i ceară prea multe detalii vânzătorului“, explică Dragoş Enea, managerul unuia dintre cele mai importante lanţuri de sex-shopuri din România, sfiala firească de care dau dovadă clienţii la primul contact cu rafturile care gem sub greutatea zecilor de vibratoare, păpuşi gonflabile, canapele dotate cu trei falusuri şi alte jucării sexuale care vibrează, se unduiesc sau luminează în întuneric. 

„Vă rog eu frumos să nu staţi pe capul meu“ este pus pe fugă domnul Marian, bărbat bine, la 50 de ani, grizonat, când se apropie de câte un client „virgin“ într-ale sex-shopului ca să-i ofere o mână de ajutor. Aşa a învăţat, în cei trei ani de când lucrează la magazinul Erotica, să-şi ofere serviciile numai dacă este solicitat. Modul în care ştii să-l faci pe om să se simtă în largul lui vorbind despre cele mai intime gânduri te transformă într-un vânzător bun, căutat de clienţii care ajung să se simtă în siguranţă când se lasă pe mâna unui profesionist. Iar domnul Marian, om trecut prin viaţă, ştie când să plaseze o glumă ca să mai detensioneze atmosfera sau când să bată pe umăr o soţie disperată că nu mai ştie de cinci ani ce este ăla orgasm. „Popa nu aude la spovedanie un sfert din ce aud eu la sex-shop“, încearcă vânzătorul-consilier să descrie sarcina grea pe care o are.

Surprizele din pacheţelul erotic, special pentru Ziua Îndrăgostiţilor 

Apropiata Zi a Îndrăgostiţilor este un prilej de a face vânzări bune, aşa că managerii au pregătit pachete erotice speciale pentru cei care vor să-şi surprindă partenerii cu un cadou „picant“. „Aseară am adus un set special pentru Sfântul Valentin“, spune Dragoş Enea, special ca preţ, pentru că este redus, dar şi pentru că pacheţelul erotic cuprinde surprize atât pentru ea, cât şi pentru el: un inel pentru penis, lubrifiant, un slip tanga, un vibrator şi trei prezervative, pentru că sexul fără protecţie provoacă nu numai fiori, ci şi probleme mai puţin plăcute.

În timpul de când lucrează la sex-shop, domnul Marian a realizat un lucru trist despre bărbaţii români: „Domne, sunt misogini rău. Fac nişte comentarii! De exemplu, a venit un client să cumpere un fund de femeie, deci e numai partea asta şi atât, dar e făcută dintr-un material de-i zice natural skin, e fin, plăcut la atingere. Şi-mi spune: «Ce nevoie mai ai de altceva. Îţi faci treaba cu ea. Nu trebuie s-o îmbraci, nu-i dai de mâncare, nu o scoţi în oraş»“, se confesează jumătate amuzat, jumătate dezaprobator domnul vânzător. Dacă bărbaţii sunt misogini, femeile sunt în schimb cele care au iniţiativa de a include în viaţa sexuală jucării erotice.

Ele sunt foarte deschise, bărbaţii sunt stresaţi, dar se lasă convinşi de soţii sau de iubite. Şi interesant este că primul loc unde se opresc femeile când intră în sex-shop este zona unde sunt cele mai mari vibratoare. Iar ei se cam impacientează şi încearcă să le convingă să aleagă ceva mai mic, creionează domnul Marian profiul cuplului care încearcă „să presare“  sare şi piper în dormitor.

Din punctul de vedere al managerului, românii cumpără jucării sexuale în mod diferit decât se cumpără în străinătate. Adică în timp ce pentru americani sau englezi contează calitatea produsului şi chiar brandul, românii nu sunt interesaţi de aceste detalii pentru că nu se văd. „Românii nu pun accent pe calitate sau firmă în cazul jucăriilor sexuale pentru că, spre deosebire de un iPhone sau un laptop, de o pereche de Nike, jucăriile sexuale nu sunt văzute de nimeni, nu pot fi etalate“, consideră Dragoş Enea.

Totuşi, pentru că românii au devenit mai îndrăzneţi în materie de sex, accesoriile sexuale din gama „Fifty Shades of Gray“ - după numele cărţilor erotice scrise de britanica E. L. James şi filmului omonim care se va lansa vineri, 13 februarie, şi în cinematografele de la noi -, au ajuns în sex-shopuri încă din 2012, când au fost publicate volumele mustind de scene BDSM (dominare, sadomasochism şi bondage). 

sex shop david muntean

FOTO Adevărul/David Muntean

„Produsele Fifty Shades of Gray (foto sus) se cumpără şi acum, dar oamenii au început să fie interesaţi de ele după ce au citit cărţile, acum doi ani. Veneau să întrebe de vibratorul ăla din sticlă care apare în carte“, spune domnul Marian şi se grăbeşte să ne arate falusul transparent râvnit de cititorii români.

Dincolo de cuplurile deschise la minte pomenite de domnul Marian, clientela obişnuită este formată şi de fetele care lucrează la videochat şi au nevoie de o gamă cât mai variată de accesorii erotice. Printre cele mai scumpe astfel de „instrumente profesionale“ se numără trunchiul de bărbat dotat cu penis, adică fix „numai ce ai nevoie dintr-un bărbat“, aşa cum ni se precizează, la 2.250 de lei. „Domnişoara s-a întors după câteva săptămâni şi mi-a spus că deja îşi scosese banii, iar clienţii erau înnebuniţi să o vadă când se aşază pe el“, rememorează vânzătorul.

Lecţii de grup pentru clienţii dornici de vibratoare 

Viaţa ca angajat la sex-shop nu este deloc uşoară, iar printre încercările profesionale se numără şi clientele conştiente de frumuseţea lor, „narcisiste“ cum le spune scurt domnul Marian, dintre care unele îi mai cer să le ajute când probează costume de asistente sau călugăriţe sexy. „O clientă care la 40 şi ceva de ani se ţine foarte, dar foarte bine, umblă aproape goală prin magazin şi nu ştiu cum să o ţin în cabina de probă pentru că o vede lumea din stradă şi se uită ca la urs“, se minunează acesta. Şi provocările profesionale nu se opresc aici: „Au venit la un moment dat nişte băieţi care mi-au cerut biluţe pentru băgat în penis, aşa cum ştiau că poartă puşcăriaşii. Le-am explicat că nu vindem aşa ceva, că dacă vor, au apărut penisuri artificiale prevăzute la cap cu protuberanţe tari“, mai că-şi face cruce Marian.

Cu toate că mulţi ar fi înclinaţi să creadă că sex-shop-urile au cei mai mulţi clienţi de Sfântul Valentin sau de 8 Martie, bărbaţii preferă mai degrabă romantismul cu aceste ocazii, mai puţin se axează pe cadouri sexuale. În schimb, sezonul de vârf este de Moş Nicolae şi de Crăciun, când domnul Marian T. se vede nevoit să ţină lecţii de grup şi pentru câte zece clienţi care vor să cumpere un vibrator ca să-l pună în ghetuţe sau sub brad. „Nimeni nu pleacă din magazine fără să testeze produsul, să vadă că funcţionează. Până la urmă, sex-shop-ul este ca orice alt magazin, te duci ca la măcelărie, ca la alimentară şi-ţi iei ce-ţi trebuie“, încearcă angajatul să arate că nimeni nu ar trebui să fie jenat de ce se întâmplă dincolo de firma unde clipesc luminos cuvintele SEX.

„Unii îşi trimit femeia la sex-shop pentru că lor le este ruşine“

Dincolo de clienţii care îşi doresc să cumpere o jucărie sexuală ca să-şi satisfacă fanteziile, există însă adevărate drame care se petrec în magazin, printre biluţe vaginale şi cătuşe cu puf. Stresul ne omoară cu zile, dar înainte ne vlăguieşte şi ucide pofta de sex. 

Ce este trist, tot mai mulţi tineri au probleme de erecţie, cu ejacularea precoce. Stresul este de vină, dar şi faptul că băieţii care vor să facă muşchi înghit tot felul de lucruri şi îi lasă prin alte părţi. Unii îşi trimit femeia la sex-shop pentru că lor le este ruşine, ca să ia ceva pentru problemă, în loc să vină ei. Iar soţiile îmi spun că soţului îi este jenă să meargă la doctor ca să se trateze, povesteşte domnul Marian clătinând dojenitor din cap.

Dacă tinerii au probleme, bineînţeles că se confruntă cu dificultăţi şi domnii de peste 70 de ani, care vin să mai ia câte o pastiluţă energizantă, o drăcie de la chinezi, pe bază de plante, care face sângele să clocotească în vine ca-n tinereţe şi trei zile la rând. Normal, problemele delicate nu se rezolvă numai cu hapuri, uneori este nevoie de o păpuşă gonflabilă cu pielea fină ca mătasea şi zonă genitală care vibrează, de o canapea dotată cu trei vibratoare pe alese, de diverse dimensiuni, sau de un kit cu şocuri electrice, dar şocuri blânde (foto jos), pe post de dulce tortură. Şi pentru că vorbim despre lucruri sensibile, vânzătorul îşi aduce aminte de o biată femeie care a venit la sex-shop ca la farmacie, după ce ginecologul a trimis-o să-şi cumpere biluţe vaginale care vibrează, numai bune să-şi întărească muşchii vaginali.

sex shop david muntean

FOTO Adevărul/David Muntean

Industria jucăriilor sexuale este uriaşă, fiind estimată la 15 miliarde de dolari anual, şi mereu apar produse noi, deci vânzătorii trebuie să fie puşi la punct pentru a satisface curiozitatea şi dorinţele clienţilor. Pentru că fetişurile sunt ca ciupercile după ploaie, domnul Marian se documentează în permanenţă: „Păi nu-l avem aici pe Goagăl?“, spune în timp ce bate cu palma în laptop.

sex shop david muntean

FOTO Adevărul/David Muntean

În mod cert, documentarea este esenţială măcar pentru a nu te arăta şocat când te trezeşti la tejghea cu o doamnă trecută bine de prima, ba chiar şi de a doua tinereţe, nemulţumită că nu există în ofertă vibrator mai generos de 7 centimetri în diametru şi 36,5 centimetri lungime (foto sus).

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite