CNBC: România şi Columbia, noile capitale ale videochatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelele care fac videochat sunt, în ultimii ani, tot mai mult din ţări precum România, Columbia sau Republica Cehă, primele două fiind considerate adevărate capitale ale videochatului, potrivit CNBC.

Industria mondială de videochat generează anual venituri de 1 miliard de dolari şi este în creştere rapidă. Împreună, site-urile care oferă servicii de videochat sunt vizitate zilnic de aproximativ 5% din utilizatorii de internet la nivel global. 

Modelele care au ca job videochatul, dezbrăcându-se în faţa unei camere web pentru oamenii care le urmaresc live, profită de libertatea pe care le-o oferă internetul. 

România este considerată capitala europeană a videochat-ului, iar modelele pot caştiga mii de dolari lunar, potrivit CNBC. Acest tip de modele plătesc impozit pe veniturile lor şi lucrează cel mai adesea în studiouri care oferă conexiuni rapide la internet şi webcam-uri performante pentru o mai bună transmisiune 

De asemenea, sunt studiouri în care sunt oferite „peisaje”: de la dormitoare până la duşuri, uneori chiar temniţe, în momentul care privitorii, aşadar clienţii, vor să vadă asemenea imagini. 

În schimbul spaţiului de lucru, studiourile percep un procent din venitul modelului, de cele mai multe ori câştigurile împărţindu-se 50% - 50%. Odată cu trecerea timpului, modelele cu experienţă renegociză procentele. 

Multe dintre modele pretind că lucrează din SUA, majoritatea îşi desfăşoară activitatea, de fapt, din alte zone ale lumii. Procentul modelelor de videochat din SUA variază, de fapt, între 15 si 35%, iar în cazul multor site-uri de profil, concentraţia mai mare este de modele non-americane. 

Ţări importante pe harta mondială a videochat-ului sunt Columbia, Republica Ceha si Filipine, potrivit unei surse a CNBC. 

De partea cealaltă, a ţărilor în care videochatul nu e bine văzut şi uneori interzis, se afla Rusia, o zona gri din cauza legilor stricte impotriva prostiţutiei cibernetice şi a homosexualităţii.O ţară vecină cu România şi Rusia, Ucraina, consideră videochatul drept activitate ilegală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite