Surpriza din sala de naşteri: o gravidă a fost operată de urgenţă din cauza unei sarcini fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cadre medicale din Brazilia a realizat o operaţie cezariană de urgenţă unei femei însărcinate în 41 de săptămâni, dar ceea ce au descoperit i-a lăsat muţi de uimire.

Simone Carvalho, purtătorul de cuvânt al unui spital din oraşul Cabo Frio, a declarat că o femeie de 37 de ani a fost internată de urgenţă şi supusă unei intervenţii chirurgicale, medicii fiind convinşi că este gravidă în 41 de săptămâni, relatează „The Huffington Post“.

Pentru că doctorii nu au auzit bătăile inimii copilului, iar femeia acuza dureri abdominale cumplite, aceştia au decis să-i facă de urgenţă o operaţie de cezariană. Spre suprinderea cadrelor medicale, s-a dovedit că femeia nu era însărcinată, ci doar avea simptomele unei gravide, fenomen cunoscut în literatura de specialitate sub denumirea de „sarcină fantomă“. 

Pacientele diagnosticate cu această afecţiune psihică sunt convinse că vor deveni mămici şi au impresia că au greţuri sau pofte. Cu alte cuvinte, creierul înregistrează informaţia că femeia ar fi gravidă şi secretă anumiţi hormoni, consideraţi normali într-o sarcină reală, astfel încât şi organismul se comportă corespunzător. În plus, abdomenul se măreşte pe fondul retenţiei de apă şi din cauza kilogramelor în plus, deoarece în această perioadă femeia mănâncă mai mult. 

Purtătorul de cuvât al spitalului a mai povestit că femeia era convinsă ca va deveni mamă, întrucât efectuase şi câteva teste de sarcină cu un rezultat pozitiv.

Citeşte şi:

Miracolul Crăciunului: copilul care s-a născut cu 17 săptămâni mai devreme a ieşit din spital, după 5 luni în incubator 

Abecedarul tactil: cum este afectat creierul copiilor de tabletele digitale 

FOTO Omagiu emoţionant. Un tată văduv a refăcut fotografiile de nuntă alături de fiica sa de trei ani, în memoria soţiei 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite