Miracolul Crăciunului: copilul care s-a născut cu 17 săptămâni mai devreme a ieşit din spital, după 5 luni în incubator

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă născută prematur, ale cărei şanse de supravieţuire nu erau mai mari de 10%, a plecat acasă după cinci luni petrecute în spital. Copilul ajunge la timp acasă pentru a fi alături de familia ei de sărbători, dar şi pentru prima ei întâlnire cu Moş Crăciun.

CONCURS Moş Crăciun te trimite la Disneyland! Transmite-i mesajul tău video ca să-l convingi că meriţi

Meghan Hope Pacyna avea doar 20 de centimetri lungime şi cântărea 430 de grame când s-a născut, pe 9 iulie, în Schaumburg, Illinois. Mama, René (39 de ani), şi tatăl (Mark Pacyna) nu au avut puterea să accepte că li se va întâmpla ceva rău copilului lor, chiar dacă şansele de supravieţuire erau minime, copilul fiind subdezvoltat.

image

Medicii nu au ştiut, la momentul respectiv, să spună dacă fetiţa va trăi minunte, ore sau zile. Aceeaşi situaţie care se repetă zilnic, într-unul dintre colţurile lumii, unde cineva speră la un miracol. 

Megan este un miracol în carne şi oase şi nu doar pentru familia sa, cât şi pentru echipa de medici care s-au ocupat non-stop de soarta ei, cât şi pentru milioanele de oameni care i-au aflat povestea.

„Trebuie să crezi în miracole”, a spus mama fetiţei într-un reportaj realizat de wgntv.com.

Aceasta a povestit cum se afla în mijlocul petrecerii numite „baby shower”, care are loc cât mama este încă însărcinată, în iulie, când i s-a rupt apa, cu patru luni înainte de termen.

În timp ce era transportată de urgenţă la Spitalul Advocate Good Samaritan, mărturiseşte că nu ştia ce să creadă, mai ales la ce să se aştepte.

„Mă gândeam încontinuu că trebuie să oprească asta. Sunt medici, lucrează cu miracole, or să facă în aşa fel să trecem cu bine peste tot”, spune mama fetiţei-miracol.

Dar după două zile de travaliu, copilul s-a născut, în ciuda tuturor încercărilor, sfidând ştiinţa.

Primul miracol a avut loc în acea zi, când copilul mult prea mic şi fragil s-a născut şi a continuat să respire. Medicii, care vorbesc acum despre ea ca despre un „miracol medical”, nu s-au putut exprima în ceea ce privea soarta ei. Tot ce putea face toată lumea era să se roage.

„M-am întrebat atunci, dacă nu se întâmplă un miracol în această familie, atunci în ce familie se întâmplă?”, a spus unul dintre medicii lui Meghan, referindu-se la optimismul părinţilor micuţei care nu au încetat să spere nicio secundă.

Meghan s-a dovedit a fi o adevărată luptătoare, încă o dată, când medicii i-au descoperit un cheag de sânge în stomac, o afecţiune rar întâlnită. Dar a răspuns imediat tratamentului, iar acum este pentru prima dată în pătuţul ei de acasă, după cinci luni petrecute în incubator.

Pe Meghan o mai cheamă şi Hope (speranţă), dar ar fi putut la fel de bine să o cheme

Este perfect sănătoasă, iar în curând va putea să mănânce singură, fără ajutorul tuburilor. 

Iar părinţii ei nu pot exprima fericirea pe care le-o aduce acest Crăciun. „Ne recuperăm o parte din viaţă înapoi”, a spus mama fetiţei-miracol.

image

„Va rămâne o continuă provocare, nu vreau să spun că greul a trecut complet, dar a fost minunat felul în care s-a rezolvat totul până acum”, spune recunoscătoare aceasta. 

Crăciunul nu vine niciodată fără o poveste miraculoasă de care să ne bucurăm cu toţii. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite