Bărbaţii cu sarcini masculine în casă fac mai mult sex

0
0

Activitatea sexuală în viaţa de cuplu se ghidează după  modul în care cei doi soţi  îşi împart sarcinile în casă. Cuplurile care îşi negociază sarcinile menajere fac mai puţin sex faţă de cei care au activităţi considerate tipice pentru femei sau bărbaţi, potrivit „The Telegraph“.

Bărbaţii care au sarcini considerate mai puţin masculine, precum gătitul, curăţenia sau cumpărăturile sunt în dezavantaj, pentru că aceste activităţi le influenţează negativ comportamentul sexual. În schimb, cei care se dedică gradinăritului au şanse mai mari să îşi crească numărul raporturilor sexule.

Sexul puternic trebuie să se axeze pe ariile strict masculine, pentru a-şi menţine seducţia la cote maxime. Sociologii de la Universitatea din Washington, cei care au iniţiat cercetarea, au susţinut că cuplul dedică 34 de ore pe săptămână activităţilor de tip feminin, faţă de 17 ore, timpul alocat sarcinilor masculine.

În ciuda rezultatelor, autorii studiului avertizează că bărbaţii nu ar trebui să neglijeze definitiv „activităţile feminine“, pentru a preveni posibilele conflicte cu soţiile lor. „Oamenii care refuză să-şi ajute partenerele riscă certuri şi dispute care le pot afecta mariajul“, susţine specialistul Sabino Kornrich.

Analiza cercetătorilor s-a bazat pe un sondaj naţional ce a inclus 4500 de cupluri căsătorite din America, iar scopul a fost aflarea frecvenţei cu care soţii fac sex.

Specialiştii, a căror lucrare a fost publicată în „Jurnalul American de Sociologie”, au susţinut rezultatele obţinute şi sunt convinşi de faptul că împărţitul sarcinilor din casă influenţează apetitul sexual.

„Rezultatele studiului atestă că identităţile de gen feminin sau masculin pe care soţul sau soţia şi le asumă în cuplu dictează şi viaţa sexuală. Mariajul a evoluat în ultimii 30, 40 de ani, dar sutn unele valori care se păstrează“, a punctat cercetătoarea Julie Brines. „Sexul şi activităţile de menaj sunt aspectele cheie ale unei căsnicii solide şi ambele influenţează gradul de satisfacţie al partenerilor“, a adăugat ea.

Un studiu norvegian a dezvăluit că rata de divorţ este cu 50% mai mare pentru partenerii care îşi împart activităţile de menaj, faţă de cei care lasă pe seama femeii ocupaţiile de uz casnic. „Munca în echipă nu aduce întotdeauna mulţumire“, a declarat Thomas Hansen, co-autor al lucrării norvegiene.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite