Semne care arată că prietenia se îndreaptă spre o relaţie de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teama că dragostea ar putea însemna sfârşitul unei frumoase prietenii nu ar trebui să descurajeze doi amici să devină un cuplu, dacă în peisaj apare şi interesul romantic. Ba chiar, experţii au aflat în urma unui studiu că, de regulă, cuplurile formate din parteneri care au fost mai întâi prieteni au şanse mai mari să se reziste în timp sau să rămână în relaţii bune după o eventuală despărţire.

Se poate întâmpla şi după ani de zile ca doi buni amici să descopere că îi leagă mai mult decât aceleaşi pasiuni, grupul de prieteni sau simpatia reciprocă. 

Numai că, adesea, prietenia trece la un alt nivel, mult mai intim, aproape fără ca cei aflaţi în cauză să prindă de veste, conform site-ului sheknows.com. Mai există şi situaţia în care ambii realizează ceea ce se petrece, dar ignoră evidenţele pentru că se tem că astfel se va încheia o perioadă frumoasă din viaţa lor.

Grupul vă vede deja ca pe un cuplu

De regulă, ceilalţi prieteni din grup observă schimbările care au intervenit între alţi doi amici. Tachinările grupului referitoare la cât de bine vă stă împreună sau legate de faptul că petreceţi prea mult timp unul în compania celuilalt, reprezintă tot atâtea posibile indicii referitoare la naşterea unei poveşti de amor.

Căutaţi motive să fiţi singuri

În momentul în care o femeie şi un bărbat aleg să se desprindă de grupul de prieteni şi să petreacă mai mult timp împreună, este clar că dragostea pluteşte în aer. Aşa că ar trebui să vi se aprindă un beculeţ dacă se întâmplă să ieşiţi tot mai des la o cafea, la un film sau să luaţi cina în oraş fără să implicaţi şi alţi prieteni.

Atingeri mai mult sau mai puţin întâmplătoare

Este firesc să te pupi pe obraz cu un prieten sau să-l baţi pe spate în semn de salut, eventual de încurajare, dar atunci când căutaţi orice scuză pentru a vă manifesta afecţiunea şi ajungeţi să vă atingeţi mai mult sau mai puţin accidental, poate chiar să vă ţineţi de mână ca doi porumbei, trebuie să recunoaşteţi evidenţa. Relaţia este pe cale să devină mult mai intimă.

Vă place să petreceţi timp alături de familia „amicului“

Nu doar că mergeţi împreună la mese organizate de familia unuia sau a celuilalt, dar bifaţi nunţi, botezuri, aniversări şi alte evenimente de acest gen, savurând  fiecare minut. Nu vă deranjează fratele mereu morocănos, faceţi pe bona cu nepoţi şi verişoare, părinţii sunt încântaţi de prietenă sau de prieten, se conturează astfel  portretul unui cuplu care are toate şansele să pună bazele unui mariaj reuşit.

Luaţi decizii importante împreună

Nu puteţi achiziţiona o maşină nouă sau o locuinţă până nu aflaţi şi părerea celuilalt şi cumpăraţi bilete de avion cu şase luni în avans ca să plecaţi în vacanţă. Deciziile care implică planuri pe termen lung, arată disponibilitatea de a vă lua angajamente serioase unul faţă de celălalt.
 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite