Studiu Durex. Cuplurile din ziua de azi tânjesc după o mângâiere sau un sărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O treime din cuplurile care au participat la studiul Durex au mărturisit că trec şi zile întregi fără să se atingă o singură dată ca dovadă a afecţiunii şi iubirii pe care şi-o poartă FOTO Shutterstock
O treime din cuplurile care au participat la studiul Durex au mărturisit că trec şi zile întregi fără să se atingă o singură dată ca dovadă a afecţiunii şi iubirii pe care şi-o poartă FOTO Shutterstock

Suntem din ce în ce mai ocupaţi, mai stresaţi şi mai obosiţi, iar acest lucru se reflectă tot mai intens şi la nivelul relaţiilor de cuplu, arată un studiu realizat recent de Durex. Două treimi din cele 2.000 de persoane care au participat la sondaj au mărturisit că tânjesc după o dovadă de afecţiune din partea jumătăţilor lor.

Ritmul alert al vieţii ne face să dăm din ce în ce mai puţină importanţă micilor gesturi de tandreţe, gesturi care joacă însă un rol esenţial în viaţa de cuplu.

De exemplu, femeile care se bucură zilnic de un sărut, o atingere sau o mângâiere din partea soţului sau a partenerului se simt cu până la 40% mai încrezătoare în propriile puteri şi mai atrăgătoare.

La rândul lor, bărbaţii se consideră cu 30% mai atrăgători atunci când sunt au parte de afecţiune zilnică, iar stima de sine creşte cu 38%.

Conform studiului, la sfârşitul unei zile solicitante la serviciu, bărbaţii sunt mai dispuşi decât femeile să facă un efort pentru a-şi arăta afecţiunea.

De asemenea, nu mai puţin de 8 din 10 persoane consideră această „rutină“ a tandreţii drept cel mai important element într-o relaţie de cuplu, în timp ce o treime din respondenţi au mărturisit că trec şi zile întregi fără să se atingă o singură dată ca dovadă a afecţiunii şi iubirii pe care şi-o poartă. Aproape 80% din participanţii la studiu au recunoscut că ar putea fi mai afectuoşi faţă de jumătăţile lor. 

Experţii sunt de părere că lipsa dovezilor de afecţiune reprezintă o problemă şi în cazul cuplurilor care au o viaţă sexuală activă, dar care neglijează contactele fizice zilnice, ca sărutul, mângâierile sau, pur şi simplu, o plimbare în timpul căreia să se ţină de mână.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite