Secretele relaţiei perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abordarea jucăuşă precum şi atitudinea pozitivă pot avea efecte benefice asupra relaţiei
Abordarea jucăuşă precum şi atitudinea pozitivă pot avea efecte benefice asupra relaţiei

Pentru a avea relaţia romantică perfectă, cuplurile folosesc cinci strategii menite să menţină sau chiar să îmbunătăţească legătura amoroasă, potrivit unui studiu realizat de Brian Ogolsky, profesor pentru Dezvoltarea Umană, alături de colegul său Jill R. Bowers, de la Universitatea din Illinois, scrie „match.com“.

Comunicarea deschisă dintre parteneri

„Vorbeşte despre sentimentele tale şi îndeamnă-ţi partenerul să facă la fel“, a sfătuit Ogolsky.

Bower descrie această „deschidere“ ca „o conversaţie de auto-dezvăluire“. „La începutul relaţiei, deschiderea poate înseamna divulgarea unor informaţii personale sau sprijinul pe care-l acorzi partenerului. În cazul cuplurilor căsătorite timp de mai mulţi ani, poate fi vorba despre discuţiile cu privire la ceea ce s-a schimbat în relaţie“, a explicat el.

Abordarea pozitivă

<< Decât să-i spui „Nu înţeleg de ce este atât de greu să pui la loc capacul tubului de pastă de dinţi“, încearcă ceva mai distractiv. De exemplu, poţi lipi un bileţel pe care să scrii „Ajutor! Mi-am pierdut capacul“>>, recomandă Bowers.

„Abordarea jucăuşă precum şi atitudinea pozitivă va diferenţia modul în care partenerul de viaţa îţi va percepe acţiunile“.

Siguranţa viitorului

Cuplurile necăsătorite apreciază să ştie că relaţia a rămas la fel de puternică. „Siguranţa se referă la garanţia oferită partenerului că veţi rămâne împreună. Aşa că, ar trebui să vă faceţi planuri“, e de părere Ogolsky.

Demonstraţia de angajament şi fidelitate variază în funcţie de stagiul în care se află relaţia. „La început, acest lucru s-ar putea referi la timpul petrecut din ce în ce mai mult împreună, pentru ca mai târziu, să vorbiţi despre planurile de căsătorie. Discuţiile despre viitor, arată că amândoi vă doriţi ceva pe termen lung“, a explicat Bowers.

Împărţirea sarcinilor casnice

Trasarea responsabilităţilor reprezintă, de cele mai multe ori, o problemă pentru cuplurile care locuiesc împreună. Însă, cei ce plănuiesc să coabiteze în viitor, ar trebui să ia în considerare discuţiile despre spălatul vaselor sau dusul gunoiului.

„Percepţia fiecărui partener privind această strategie este importantă pentru calitatea relaţiei“, este de părere Bowers.

„Sarcinile egale sau mersul împreună la cumpărături oferă şansa îmbunătăţirii relaţiei“, a adaugat Ogolsky.

Prietenii comuni

Deşi cumnatul tău este enervant, invită-l la cină. Aşa vei arată ca încă îţi pasă şi va fi un gest foarte apreciat. De asemenea, legătura cu partenerii de muncă ai persoanei iubite,sau sfaturile cerute familiei sale, reprezintă moduri prin care vă puteţi integra vieţile sociale.

ƒ„Prietenii sunt o sursă bună pentru a obţine feedback în cadrul relaţiei“, a declarat Ogolsky.

Aprecierea eforturile partenerului va menţine relaţia puternică

Aprecierea reprezintă un factor esenţial pentru menţinerea unei relaţii fericite. „Dacă vei observa eforturile partenerului, atunci te vei simţi mai bine şi mai dedicat relaţiei“, au conchis specialiştii.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite