Şapte lucruri mai puţin cunoscute despre prezervative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă bine cunoscutele sale atribute, precum protecţia împotriva bolilor cu transmitere sexuală şi evitarea unei sarcini, câte alte informaţii despre prezervative mai cunoaşteţi? Ediţia electronică a revistei Cosmopolitan prezintă o listă de curiozităţi despre acesta.

1. Doar 5% dintre bărbaţi folosesc prezervativul. Este o medie făcută la nivel global, în care se iau în considerare şi ţările foarte sărace în care nu se foloseşte deloc, dar tot este o medie foarte mică. Mai ales dacă ţinem cont că ţinta este un procentaj de 100%.

2. Sunt patru tipuri diferite de prezervative. Pe lângă cele din latex, dar există şi unele speciale, pentru persoanele cu alergie la latex. Pentru aceste persoane există prezervativele din poliuretan, iar pentru cei care au alergie la ambele substanţe, există prezervative din intestine de miel. Dacă nici una din variante nu vă încântă, puteţi apela oricând la prezervativele pentru femei.

3. Trebuie să mulţumim pneurilor pentru prezervativul modern. Procesele de vulcanizare a cauciucului ale lui Charles Goodyear au condus la apariţia primului prezervativ, în 1855.

4. Prezervativele nu au suferit nici o modificare din momentul în care au fost inventate. Indiferent de evoluţia ştiinţei şi a metodelor de fabricare, prezervativul din zilele noastre a rămas neschimbat din momentul în care a fost inventat.

5. De regulă, prezervativele nu afectează calitatea actului sexual. Sondajele arată că, de cele mai multe ori, cuplurile erau la fel de satisfăcute de partidele de sex, indiferent dacă foloseau sau nu prezervativul. Aşa că nu mai acceptaţi scuza cu „nu îmi place cum se simte”.

6. Femeile cumpără aproape jumătate din cantitatea de prezervative vândute. Chiar dacă nu le sunt destinate, femeile asigură 40 de procente din vânzările de prezervative. Ceea ce e bine, asta însemnând că una din două femei e pregătită să facă sex.

7. Doar o treime din elevii de liceu sunt învăţaţi să folosească prezervativul. Acesta este un lucru rău şi nu doar pentru că astfel ar evita momentele jenante apărute când trebuie să îl ruleze pentru prima dată ci şi pentru că tinerii care primesc lecţii despre prezervativ ajung să îl şi folosească.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite