Românii nu dau Dragobetele pe Valentine’s Day

0
0
Sărbătoarea "de import" Valentine's Day are un impact mai mic printre români faţă de Dragobete FOTO Shutterstock
Sărbătoarea "de import" Valentine's Day are un impact mai mic printre români faţă de Dragobete FOTO Shutterstock

Deşi au îmbrăţişat repede Valentine’s Day, o sărbătoare de peste hotare, se pare că românii nu au renunţat la Dragobete. Cel puţin în mediul virtual, sărbătoarea românească se bucură de o popularitate mai mare.

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, reuşeşte să ţină piept asaltului Zilei Îndrăgostiţilor „de import“. Nu ştim care dintre cele două sărbători ale iubirii a adus comercianţilor şi proprietarilor de restaurante cele mai mari încasări, dar ştim că singurătatea este mai apăsătoare pentru români de Dragobete.

Astfel, potrivit unor statistici realizate de sentimente.ro, cel mai mare site de dating din România, pe 24 februarie, de Dragobete, s-au înregistrat cu 25% mai multe conturi noi faţă de 14 februarie, când se sărbătoreşte Valentine’s Day. Astfel, se pare că ieri, de Dragobete, românii care nu şi-au găsit iubirea în mediul offline s-au îndreptat către spaţiul virtual. Totuşi, datele de trafic arată că românii au căutat iubirea şi de cosmopolitul Valentine’s Day, când numărul de vizitatori unici a fost de 56.000, faţă de 40.500 - de Dragobete.

Omologul autohton al Valentine’s Day a devenit mai cunoscut românilor în ultimii ani. Dragobetele, cunoscut şi sub numele de Dragomir, sărbătoreşte dragostea, dar marchează totodată începutul primăverii. Pe vremuri, la sate exista o zicală: „Dragobetele sărută fetele!“.

Tot mai mulţi români caută iubirea pe internet

Numărul de conturi create de români pe sentimente.ro, site cu peste 800 de mii de utilizatori înregistraţi, este în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta înseamnă că un număr tot mai mare de români îşi caută sufletul-pereche pe site-urile de întâlniri online. Ei urmează tendinţa existentă în celelalte ţări europene, unde un număr foarte mare de oameni îşi încearcă norocul în dragoste în mediul virtual. 

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri