Privesc, dar nu pun mâna: de ce femeile admiră bărbaţii cu muşchi, dar îi aleg pe cei grăsuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate femeile întorc capul după bărbaţii cu muşchi bine conturaţi, dar foarte puţine i-ar vrea ca parteneri, arată un studiu. Iar motivul nu este teama că alte femei le-ar putea face ochi dulci.

De la distanţă, toate femeile admiră bărbaţii atletici, cu abdomen bine conturat, dar foarte puţine s-ar încumeta să aibă o relaţie cu ei. Trei din patru femei (75%) ar alege mai degrabă un bărbat grăsuţ, decât unul musculos, potrivit unui studiu citat de publicaţia britanică „Daily Mail“.

O veste bună pentru bărbaţii cu burtică, dar o constatare nu tocmai încurajatoare pentru femei, dacă analizăm motivul pentru care fac această alegere.

Majoritatea femeilor au fantezii cu bărbaţi cu muşchi, dar foarte puţine îşi doresc în pat un bărbat cu un corp perfect, spune reputatul sexolog britanic Tracey Cox. „Motivul este trist: ne temem că nu vom putea ţine pasul cu ei. 74% din femeile care au participa la acest studiu au mărturisit că ar avea o reţinere când s-ar dezbrăca în faţa unui bărbat cvu un corp bine tonifiat. Preocuparea lui pentru siluetă accentuează lipsa noastră de disciplină, iar lucrul acesta ne face să conştientizăm imperfecţiunile corpului mai mult decât în mod normal“, este de părere specialistul.

Trăim într-o societate în care aspectul fizic este foarte apreciat, iar greutatea ideală este atât de greu de atins încât până şi modelele fac eforturi să o menţină, trebuie să ai multă stimă de sine şi o încredere greu de zdruncinat în privinţa imaginii corporale, mai spune Tracey Cox.

În aceste condiţii, nu este de mirare că femeile se simt mai confortabil în prezenţa unui bărbat fără pătrăţele pe abdomen. Burtica este un indiciu că pun mai puţin accent pe aspectul fizic şi că este mai puţin critic la adresa siluetei partenerei dacă aceasta nu se apropie de perfecţiune. Un bărbat imperfect este ceea ce caută în intimitate femeile nemulţumite de propriul aspect.

Michael Alvear, autorul unei cărţi despre complexele femeilor privind aspectul fizic, susţine că 50% din femei au mărturisit, în cadrul unui sondaj, că au refuzat să facă sex pentru că nu se simţeau bine în propria piele. „Femeile îşi reprimă pornirile sexuale din cauza greutăţii: nu vor să facă sex decât cu haine care să le acopere silueta sau cu lumina stinsă şi în pozţii care să nu permită partenerului să vadă sau să atingă anumite zone ale corpului. Nu după mult timp, dorinţa sexuală de orice fel va dispărea“, spune Michael Alvear, citat de „Daily Mail“.

Cum se văd femeile în oglindă

Femeile au convingerea că bărbaţii le vor dori mai puţin dacă nu sunt slabe. Mai mult, ele nu se simt atrăgătoare dacă nu au o siluetă slabă, susţine sexologul britanic. Când bărbaţii se uită în oglindă, văd acele zone ale corpului de care sunt mulţumiţi şi nu au obiceiul să se compare cu vedete masculine care au un abdomen bine conturat. În schimb, când femeile se uită în oglindă, se concemtrează pe acele zone ale corpului de care sunt nemulţumite.

„Dacă ne arătaţi o poză cu Cameron Diaz în bikini, o să ne întrebăm: «De ce nu arăt şi eu aşa? Mai bine să nu mai mănânc astăzi şi să merg la sală după serviciu». Ar trebui să învăţăm să ne iubim burtica şi să acceptăm că acele zone mai durdulii nu sunt o tragedie“, concluzionează Tracey Cox.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite