FOTO Cealaltă faţă a frumuseţii feminine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Huffington Post/ smh.com.au/  Tumblr
FOTO Huffington Post/ smh.com.au/  Tumblr

Doar 5% din femei au tipul de siluetă pe placul celor care lucrează în industria publicităţii, cifră pe care s-a bazat realizarea proiectului „Expose”. Colajul de imagini arată şi cealaltă faţă a frumuseţii corpului feminin, adică restul de 95% din femei care nu se potrivesc tiparului atât de întâlnit în reclamele de televiziune, în reviste sau pe afişele stradale.

Bloggeriţa şi activista Jes Baker s-a asociat cu fotografa Liora K şi, împreună, cele două intenţionează să că trupurile femeilor sunt frumoase chiar dacă nu se încadrează în măsurile modelelor şi nu sunt retuşate în Photoshop.

„Când ai deschis ultima dată browserul şi ai văzut o imagine frumoasă cu un corp exact ca al tău?”, a scris Baker pe blogul proiectului.

Echipa a recrutat, prin intermediul Facebook, 96 de femei cu care s-a întâlnit în Tucson, Arizona. Participantele la proiect au acceptat să se dezbrace în faţa necunoscuţilor, în numele iubirii faţă de propriul corp, cu prilejul celei de-a doua ediţii a Proiectului „Expose”. 

image
image
image

„Ce mi-am dorit cu adevărat a fost ca femeile să înţeleagă, după această experienţă, că sunt foarte importante, că trupurile lor merită văzute şi că defectele lor nu sunt un lucru rău. Faptul că îşi arată corpul nu le face rău, sânii lor nu le vor face rău celor din jur. Nuditatea poate că le face vulnerabile, dar nu este un defect. În final, trebuie să realizeze că trupurile sunt doar vehicule ale vieţii care trebuie tratate cu blândeţe. Sper că au înţeles toate acestea”, puncteaza fotografa Liora K.

image
image

Jurnalista Gillian Drummoond, care a scris despre participarea sa la şedinţa foto în revista „3 Story”, a declarat: „Cele câteva ore în care am făcut parte din proiect au fost electrizante, m-au făcut mai puternică. A fost o atmosferă amuzantă, sinceră, caldă şi emoţionantă”, povesteşte Drummond, citată de publicaţia „Huffington Post”.

image
image

O altă mişcare a femeilor cu siluete obişnuite a fost realizată prin intermediul reţelelor de socializare Instagram şi Tumblr. Activistele au folosit hashtagul „fatkini” şi s-au pozat în ţinute de plajă, pentru a arăta că oricine poate să arate bine într-un costum de baie. 

image
image
image

„Vă încurajez din tot sufletul să ieşiţi la piscină şi la plajă vara asta - nu vă ruşinaţi cu formele voastre şi nu lăsaţi această ruşine să vă împiedice să vă simţiţi bine. Nu mă aştept ca toată lumea să se simtă confortabil în costume din două piese, dar sper să vă inspir pe câteva dintre voi să aveţi curaj. Nu pot să vă explic cât de liber te simţi atunci când te distrezi fără să îţi faci griji în legătură cu ce cred alţii despre tine”, scria în 2012 bloggeriţa Gabi Fresh, cea care a iniţiat această mişcare..

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite