Poziţii sexuale care fac diferenţa: trei modalităţi prin care poziţia misionarului te va duce pe culmile plăcerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poziţia misionarului este utilizată cel mai frecvent de cupluri. În ciuda faptului că este adesea prezentată ca una dintre poziţiile sexuale mai puţin incitante, un studiu recent arată că 45% din femei o apreciază în mod deosebit pentru că permite o conexiune emoţională intensă, din moment ce partenerii se pot privi şi urmări reacţiile.

Un studiu realizat de compania producătoare de prezervative Trojan a indicat faptul că 45% din femei consideră poziţia misionarului cea mai potrivită poziţie sexuală pentru a te conecta emoţional cu partenerul, pentru că îi poţi urmări cu uşurinţă reacţiile de plăcere. De cealaltă parte, bărbaţii care şi-au declarat preferinţa pentru poziţia misionarului au motivat alegerea menţionând, de asemenea, faptul că actul sexul se desfăşoară în timp ce pot urmări chipul partenerei.

Psihologul şi terapeutul sexual Shannon Chavez a explicat pentru Men’s Health că varietatea este esenţială pentru a menţine o viaţă sexuală satisfăcătoare, şi că inclusiv poziţia misionarului poate fi „condimentată“. 

Există trei modalităţi prin care poziţia misionarului poate oferi plăcere la un nivel şi mai intens, conform psihologului american:

1. Pisica jucăuşă (Tehnica alinierii coitale)

Bărbatul trebuie să se aşeze deasupra femei, între picioarele sale, până când linia umerilor se află în dreptul bărbiei partenerei, în timp ce el îşi sprijină greutatea pe antebraţe. Femeia îşi îndoaie genunchii în unghi de 45 de grade, în aşa fel încât să-şi poată ridica uşor bazinul pentru o penetrare profundă. Un studiu publicat în Journal of Sex & Marital Therapy a arătat că femeile care fac sex folosind „tehnica alinierii coitale“ ajung mai des la orgasm, cu 56% mai mult, în comparaţie cu ce se întâmplă când folosesc poziţia clasică a misionarului.

image

FOTO womenshealthmag.com

2. Covrigul

Femeia stă aşezată pe o partea stângă a corpului, bărbatul îngenunchează pe pat încălecând piciorul stâng al partenerei, în timp ce ea îi pune piciorul drept în jurul taliei. Această poziţie îi oferă bărbatului spaţiu pentru a o penetra dinspre spate spre faţă (ca în cazul poziţiei doggy style). Ambii parteneri au de câştigat de pe urma acestei poziţii: penetrarea este adâncă, iar femeia este stimulată intens fără a fi incomodată de greutatea corpului bărbatului deasupra ei. În plus, din această poziţie, bărbatul îi poate masa partenerei sânii, clitorisul, fundul, şi o poate privi pentru a-i vedea reacţiile.

image

FOTO womenshealthmag.com

3. Prinzătorul

Această variantă a poziţiei misionarului presupune un efort mai mare din partea bărbatului, care va sta pe vine, cu picioarele desfăcute. Femeia îşi ridică şoldurile, ca şi cum ar face podul, şi îşi sprijină picioarele pe coapsele lui în timp ce bărbatul o prinde de mijloc. Este o poziţie din care bărbatul are acces la clitoris, penetrarea este profundă, iar partenera poate fi admirată în toată splendoare sa, explică psihologul Shannon Chavez. 

image

FOTO womenshealthmag.com

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite