Metodele educative aplicate de părinţii din India: de ce copiii nu sunt niciodată pedepsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indienii oferă copiilor o educaţie simplă, dar bazată pe principii bazate pe sensibilitate şi dragoste. Aceştia pun în principal accentul pe conexiune, atitudine şi alegerea cu atenţie a gândurilor.

Parintii indieni cred că ridicarea tonului la copii este contrară unei educaţii sănătoase. Hinduismul, budismul şi islamismul se împletesc în această ţară, indienii considerând că trebuie evitată pedepsirea copiilor indiferent de situaţie.

Bright Side a realizat lista motivelor pentru care în familiile indiene nu este permisă niciodată pedepsirea copiilor:

Metoda sensibilităţii

Copiii din India sunt învăţaţi să dea dovadă de bunătate şi sensibilitate încă de la naştere. Răbdarea este un lucru pe care părinţii pun mare accent. Este privită ca o virtute, în timp ce acţionarea în funcţie de emoţiile de moment şi iritabilitate este considerată un viciu.

Controlul informaţiilor

Părinţii din India restricţionează de obicei vizionarea programelor TV. O astfel de abordare este considerată foarte importantă, având în vedere că internetul şi televiziunea pot afecta negativ personalitatea copiilor, putând deveni chiar un lucru periculos pentru cei mici.

Maniere

Femeile indiene sunt deosebit de atente atunci când vine vorba de etichetă şi îşi învaţă copiii încă de mici să fie manieraţi. Dacă la vârsta de 2 ani un copil este iertat dacă se joacă cu mâncarea, la 10 ani, un astfel de comportament nu va fi niciodată tolerat.

Puterea exemplului

Părinţii din India consideră că obiceiurile adulţilor formează personalitatea copiilor. De aceea, se folosesc de oferirea propriului exemplu. Deoarece mai multe generaţii pot trăi sub acelaşi acoperiş, ei sunt foarte atenţi la comportamentul tuturor celor care intră în contact cu cei mici.

Conexiunea mamă-copil

Psihologii indieni recomandă mamelor să doarmă împreună cu cei mici, lucru care contribuie la liniştea şi siguranţa copiilor. Dacă cel mic este anxios în timpul somnului, este extrem de important ca mama să îl ia în braţe.

Importanţa gândurilor

Educaţia şcolară are legătură cu spiritualitatea şi toleranţa. Copiii sunt învăţaţi să îşi aleagă şi să îşi exprime cu atenţie gândurile. Ei învaţă de mici yoga, dezvoltarea memoriei şi zâmbetul interior.  Sistemul educaţional îi încurajează să-şi descopere potenţialul.

Competiţia cu propria persoană

Sarcina principală a oricărui student este să-şi exploreze potenţialul maxim. În fiecare lună sunt oferite cărţi speciale elevilor cu rezultate deosebite. Copiii indieni sunt învăţaţi să fie în competiţie cu ei înşişi, nu cu cei din jur.

Atitudinea profesorilor

Profesorii nu ezită să-şi arate iubirea faţă de elevii lor. Ei pot să îmbrăţişeze un copil sau orice alte gesturi prin care să-şi exprime afectivitatea. Totuşi, ei au grijă să nu se facă niciodată diferenţe între elevi, deoarece fiecare copil are nevoie de afecţiune.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite