Metode prin care părinţii îşi pot ajuta copiii să promoveze testele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În spatele unui elev pregătit se află un părinte implicat. Aplicarea unor metode speciale pentru susţinerea eforturilor elevilor le măreşte considerabil şansele de reuşită la testările şcolare.

Există un lucru pe care majoritatea parinţilor îl gândesc atunci când fac temele cu cei mici: materia este din ce în ce mai stufoasă şi parcă mult prea dificilă pentru vârsta elevilor. Stresul declanşat de testele şi examenele şcolare poate dura săptămâni sau luni, iar presiunea pusă de părinţi şi profesori parcă îngreunează şi mai mult povara de pe umerii copiilor.

Pentru ca cei mici să atingă performanţele dorite, părinţii trebuie să-i susţină şi să le ofere sprijinul de care au nevoie, prin câteva tehnici simple:

Înainte de test:

·  Asiguraţi-vă că ştie că va fi testat şi când. Nimic nu poate panica un copil mai mult decât aflarea veştii prea târzu.

·  Refaceţi subiectele care au provocat dificultăţi în ultmul an. Această tehnică poate ajuta la creşterea încrederii în sine a copilului în ziua de testare.

· În cazul în care copilul dumneavoastră este îngrijorat cu privire la ce se va întâmpla în timpul testului, faceţi o simulare acasă.

·  Asiguraţi-vă că doarme bine în nopţile dinaintea testelor şi serveşte un mic dejun sănătos în ziua testării.

În timpul testării:

·  Ştim că este mai uşor de zis decât de făcut, dar încearcă să faci un efort suplimentar în ziua testării pentru a duce copilul la şcoală pregătit şi la timp. Nu vrei ca el să fie îngrijorat de faptul că şi-a uitat prânzul acasă în timp ce încearcă să răspundă la întrebări.

·  Pregăteşte-i un mic dejun sănătos şi sari peste dulciuri în ziua testării.

·  Aminteşte-i să respire adânc, învaţă-l să se relaxeze şi să-şi păstreze o atitudine pozitivă. Întrebările pot părea grele, dar el trebuie doar să se concentreze şi să dea tot ce este mai bun.

După testare:

·  Discutaţi despre cum a decurs testul şi întreabă-l cum se simte. În cazul în care nu a mers bine, cere-i sugestii despre ce ar mai fi avut nevoie pentru a se simţi mai pregătit sau mai încrezător.

·  Rezolvaţi exerciţiile împreună şi încercaţi să-i explicaţi ce nu a ştiut.

·  Nu puneţi accentual doar pe rezultat. Lăudaţi efortul depus şi sărbătoriţi realizările.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite