Legea care permite căsătoriile gay a fost aprobată în Maine, SUA. 40 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit, sâmbătă dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
40 de cupluri gay s-au căsătorit în Maine, sâmbătă dimineaţă FOTO Arhiva Adevărul
40 de cupluri gay s-au căsătorit în Maine, sâmbătă dimineaţă FOTO Arhiva Adevărul

Sosind la timp pentru ceremonie, într-o limuzină, Donna Galluzo şi Lisa Gorney au beneficiat de toate accesoriile unei nunţi tradiţională: flori, jurăminte de nuntă şi prieteni care să fie martori ai unui moment demn de consemnat.

Cu lacrimi în ochi, cele două femei, sunt printre primele cupluri gay care s-au căsătorit în dimineaţa de sâmbătă, după punerea în vigoare a unei legi care permite oficierea relaţiilor între persoane de acelaşi sex, în statul Maine din regiunea New England (SUA), potrivit ABC News.

Legea a intrat în vigoare încă de la miezul nopţii.

,,Cred că este incredibil, avem un sentiment de libertate. Asta era corect să se întâmple”, a declarat, cu emoţie, Gorney, după ceremonia de la City Hall.

După ce au aşteptat ani buni ca o astfel de lege să fie aprobată, cuplurile de homosexuali din cel mai mare oraş al statului Maine nu au mai stat pe gânduri, în momentul în care s-a dat liber la căsătorii.

Steven Bridges şi Michael Snell au fost primii la rând, fiind felicitaţi de peste 200 de persoane care îi aşteptau afară.

,,Acesta este un moment istoric, la care am visat toată viaţa”, declatr Bridges, un manager de vânzări care are, de nouă ani, o relaţie cu Snell, maseur. Cei doi, în vârstă de 42 şi, respectiv, 53 de ani, au ales să poarte tricouri cu mesajul ,,Dragostea este dragoste”.

Votanţii din Maine, Maryland şi Washington au aprobat mariajul între persoanele de acelaşi sex, în luna noiembrie, fiind primele state în care s-a luat o decizie de asemenea natură, prin vot popular.

Căsătoriile gay erau deja legale în New York, Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont şi Districtul Columbiei, dar acele legi au fost promulgate de către oficiali, sau aplicate în urma unor decizii judecătoreşti.

Legea a fost pusă în aplicare şi în statul Washington, în timp ce în Maryland legea va intra în vigoare în prima zi a anului 2013.

Nimeni nu a ştiu câte cupluri se vor grăbi să îşi oficializeze legătura, sâmbătă dimineaţa, în Maine, însă un număr de 40 de cupluri s-au căsătorit legal, cele mai multe fiind trecute de prima tinereţe. Toate au declarat că nu şi-au imaginat că va veni, vreodată, ziua în care se vor căsători legal.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite