La ce se gândesc femeile în timpul sexului şi cât sunt de mulţumite de cât rezistă bărbaţii în pat

0
0
Aproape 50% din femei s-au declarat dezgustate de respiraţia urât mirositoare, fie că este vorba despre o igienă precară sau de faptul că partenerul a consumat un aliment nerecomandat înainte de o partidă de sex.FOTO Arhiva
Aproape 50% din femei s-au declarat dezgustate de respiraţia urât mirositoare, fie că este vorba despre o igienă precară sau de faptul că partenerul a consumat un aliment nerecomandat înainte de o partidă de sex.FOTO Arhiva

Dacă ne-am putea citi gândurile unul altuia, viaţa sexuală a multor cupluri ar deveni cu adevărat incendiară, consideră sexologii care au analizat răspunsurile oferite de 2.500 de femei, detalii din care reiese la ce se gândesc în timpul sexului şi mai ales ce şi-ar dori să facă partenerii mai des pentru a le oferi plăcere.

Sondajul realizat de publicaţia Woman’s Health, cu participarea sexolgului american Ian Kerner, a inclus nu mai puţin de 2.500 de femei care au răspuns la întrebări extrem de intime.

Astfel, 30% din femei au admis că sunt impresionate în timpul sexului de braţele musculoase ale partenerilor, în timp ce 25% sunt sensibile în faţa unor umeri puternici. Un abdomen bine lucrat la sala de sport a impresionat numai 6% din respondente.

În ceea ce priveşte aspectele care le taie orice chef de sex, aproape 50% din femei s-au declarat dezgustate de respiraţia urât mirositoare, fie că este vorba despre o igienă precară sau de faptul că partenerul a consumat un aliment nerecomandat înainte de o partidă de sex.

De asemenea, peste 20% din femei au mărturisit că şi-ar dori ca bărbaţii din viaţa lor să nu mai fie atât de tăcuţi în timp ce fac sex şi să le ofere indicii, cum ar fi gemete sau scurte aprecieri, din care să înţeleagă dacă sunt mulţumiţi sau ar trebui să schimbe tehnica. Bărbaţii nu sunt, de regulă, la fel de vocali ca femeile în timp ce fac sex, a precizat sexologul Ian Kerner. „Asta nu înseamnă că femeile apreciază replicile deocheate din partea bărbaţilor în timpul sexului, ci doar că şi-ar dori ca aceştia să geamă sau să le dea cumva de înţeles că apreciază ceea ce fac. Dacă bărbatul preferă să fie mai explicit, recomandat ar fi să se limiteze la propoziţii scurte, dar nu deocheate, prin care să le încurajeze atunci când se simt extraordinar”, a explicat Kerner.

Sondajul a mai scos la iveală că sfârcurile sunt considerate zonele erogene cele mai sensibile, după organele genitale, 4 din 10 femei mărturisind că şi-ar dori ca partnerii lor să acorde mai multă atenţie stimulării acestora. De asemenea, 1 din 4 femei ar vrea ca partenerii să le ofere mai mult sex oral decât au parte în mod normal şi să nu se grăbească atunci când fac acest lucru.
În acelaşi timp, 29% din respondente au indicat poziţia sexuală „femeia deasupra” ca fiind preferata lor, pentru ca peste 50% să declare că ar vrea ca bărbatul să fie cel care domină în timpul actului sexual.

7 din 10 femei, mulţumite de performanţele partenerilor 

O veste bună pentru reprezentanţii sexului puternic este că 7 din 10 femei s-au declarat satisfăcute de cât de mult rezistă partenerii lor în pat înainte de a ejacula. Totuşi, femeile au admis că îşi dau seama destul de repede dacă nu vor ajunge la orgasm şi atunci preferă să mimeze orgasmul ca să nu prelungească inutil un act sexual. Tocmai de aceea, sexologul Ian Kerner le recomandă bărbaţilor să ofere importanţa cuvenită preludiului, care poate să includă şi o discuţie despre ce i-ar face plăcere partenerei să se întâmple mai departe.

Deşi reprezentanţii sexului puternic au tendinţa să se simtă jigniţi sau ameninţaţi când află că femeile se gândesc la alţi bărbaţi în timpul sexului, sexologul afirmă că este perfect normal ca o femeie să aibă fantezii despre sexul cu un actor celebru, de exemplu, lucru valabil pentru 50% din respondente.

Femeile au fantezii în timpul sexului într-o măsură mai mare decât bărbaţii. Acest lucru le ajută să se detaşeze de anumite lucruri (factori stresori) care ar putea să le împiedice să aibă parte de plăcere fizică. Deşi poate să pară ciudat, fanteziile de acest gen le ajută să se bucure mai mult de ceea ce îi oferă partenerul în timpul actului sexual, a precizat Kerner.

Nu în ultimul rând, 19% din femei au admis că preferă în timpul actului sexual să ajungă la orgasm masturbându-se, în timp ce aproape 10% au spus că ar vrea să facă acelaşi lucru, dar se abţin pentru că se tem să nu-şi jignească partenerii. 
 

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite