Informaţii neaşteptate despre orgasmul feminin: ce s-a schimbat în ultimii ani în relaţiile sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 90% din femei au orgasm în timpul unui act sexual/FOTO www.spike.com
Aproape 90% din femei au orgasm în timpul unui act sexual/FOTO www.spike.com

Un studiu recent arată că femeile au orgasm mai des în ultimii ani, ajungând aproape la egalitatea cu procentul de satisfacţie sexuală a bărbaţilor.

Cercetarea a fost realizată în cadrul SKYN Condoms Millennial Sex Survey şi a cuprins 2.814 femei şi 2.302 bărbaţi, cu vârsta între 18 şi 34 de ani. Voluntarii au răspuns la întrebări legate de viaţa lor sexuală.

Astfel, cercetătorii au aflat că femeile au orgasm în urma actului sexual aproape la fel de des ca bărbaţii, scrie Womenshealthmag.com. Aproape 90% din femei declară că au de obicei orgasm, în timp ce procentul bărbaţilor este de 97%.

Femeile sunt însă avantajate clar când vine vorba de numărul de orgasme. 44% din ele spun că au de regulă cel puţin două orgasme în timpul unui act sexual, în timp ce procentul bărbaţilor care reuşesc performanţa asta este de numai 36%.

Emily Morse, sexolog şi realizatoarea unei emisiuni depsre sex, spune că această evoluţie se explică prin faptul că tot mai multe femeie ştiu ce îşi doresc de la partener şi nu mai ezită să discute cu el despre asta. De aceea, numai 9% dintre femei mimează orgasmul de cele mai multe ori şi doar 60% au făcut asta o singură dată.

Femeile din generaţiile trecute erau învăţate că sexul este doar pentru plăcerea bărbatului, dar tinerele de acum au altă mentalitate: cer şi ele satisfacţie sexuală. În plus, femeile de acum îşi cunosc mai bine corpul, nu au inhibiţii şi recurg deseori la stimularea clitorisului în timpul actului sexual, ceea ce ajută foarte mult la orgasm.

Spre deosebire de bărbaţi însă, care ajung la orgasm prin stimulare mecanică, femeile trebuie să aibă o anumită dispoziţie, pentru că în cazul lor totul se petrece în creier. De aceea, uneori femeile nu au orgasm, dar acest lucru nu este semnul unei probleme.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite