Ghidul seducţiei: cum poate deveni irezistibilă o femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice femeie poate deveni irezistibilă punând în aplicare mici strategii de seducţie FOTO Shutterstock
Orice femeie poate deveni irezistibilă punând în aplicare mici strategii de seducţie FOTO Shutterstock

Nesigure, dar doritoare, femeile vor să-i facă pe insensibilii şi orgolioşii bărbaţi să le cadă la picioare. Nu este uşor, dar nici imposibil, asigură experţii în relaţii, care au alcătuit adevărate manuale de seducţie.

„Cum fac un bărbat să se îndrăgostească de mine?“ este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le aude psihologul şi expertul american în relaţii Ali Binazir în cabinetul său de consiliere. Acesta, autor al unei cărţi de referinţă în domeniu – „Ghidul femeii deştepte pentru a deveni irezistibilă“ –, oferă câteva ponturi, testate chiar de el, care pot ajuta orice femeie în sinuosul proces al seducţiei.

Naturaleţea, reţetă sigură

Conştient sau nu, orice bărbat are în minte un model de femeie pe care şi-o doreşte în viaţa sa, iar ea nu prea are ce face când este vorba despre o astfel de dragoste. Cel mai bine este să fie naturală şi atât. Un bărbat se poate îndrăgosti de anumite trăsături fizice, de un chip, de păr, miros, de ceea ce ştie o femeie. Nu există reguli şi, de multe ori, nici el nu ştie exact ce l-a făcut să se topească.

„Dragostea la prima vedere poate avea o astfel de explicaţie. Căutăm sau ne frapează ceva la o persoană, poate nici nu ştim ce, însă este ceva dincolo de puterea noastră de înţelegere. Pur şi simplu, ştii că iubeşti, iar acest lucru nu poate fi schimbat prin nicio tehnică de seducţie“, explică psihologul.

Dăruire şi retragere, o tehnică fără greş

Când nu e să fie ca bărbatul pe care femeia îl doreşte să se îndrăgostească de ea, există suficiente metode prin care poate „forţa“ lucrurile. Reţeta este simplă, spune Ali Binazir. Ea conţine trei etape: oferă, retrage-te, apoi repetă strategia.

„Înainte de a o lua pe acest drum, vă avertizez că manipularea emoţională a oamenilor este un lucru cât se poate de greşit. Cu toţii i-am căzut victime la un moment dat şi ştim cât este de neplăcut. Totuşi, am explicat această tehnică pentru că nu cred că o femeie în toate minţile ar folosi-o conştient pas cu pas. Mai degrabă, încerc să explic nişte porniri şi efectele acestora, pentru ca, atunci când vă întâlniţi cu astfel de comportamente, mai comune până în 30 de ani, să ştiţi cum să vă feriţi de capcană“, a precizat expertul american.

Metoda este destul de simplă. Mai întâi, femeia trebuie să se arate interesată: să-i zâmbească, pentru că bărbaţii au nevoie de încredere înainte de a porni la „atac“, să pară interesată de el, să îl asculte, să îi dea numărul ei de telefon, să accepte o întâlnire. Aceasta este faza de „dăruire“. După aceea, oricât de mult ar vrea femeia să apară în cea mai sexy ţinută a sa în faţa bărbatului pe care îl crede perfect, ea ar trebui să anuleze întâlnirea în ultimul moment. Aceasta este faza de „retragere“, explică Ali Binazir. „El va fi confuz, nu va şti ce s-a întâmplat, dacă a greşit cu ceva, şi va fi nerăbdător să o vadă. Era atât de aproape să o treacă pe lista de cuceriri!“, spune expertul.

Trei runde de joacă sunt suficiente

Acest comportament este explicat de psihologi prin faptul că o retragere a recompensei face o persoană să încerce mai mult să o obţină, să investească mai mult efort. În cazul delfinilor, de pildă, când dresorul, brusc, nu mai oferă peşti ca recompensă pentru sărituri, ei sar şi mai sus pentru a primi recompensa.

Revenind la relaţii, odată ce femeia s-a retras, este timpul să dăruiască din nou. Îl poate suna pentru a-i cere scuze, cu toată sinceritatea. A apărut o urgenţă, ceva ce nu putea fi amânat, aşa că va avea grijă să se revanşeze. Ea arată astfel că îi pasă, dar că, pur şi simplu, din motive obiective, nu a putut să apară la ceea ce trebuia să fie o memorabilă primă întâlnire.

De cele mai multe ori, el va înţelege şi va accepta o nouă întâlnire. Tocmai ce femeia a oferit ceva, aşa că trebuie să se retragă din nou. Prin urmare, ea are două variante. Prima ar fi să anuleze din nou, iar a doua să apară şi să folosească procedeul de retragere chiar în timpul întâlnirii. Ea ar putea să se poarte frumos, să-l complimenteze, să flirteze, să-l atingă neglijent, să-l privească languros. Poate chiar să-l sărute, spune expertul, însă, brusc, trebuie să se scuze, să se ridice şi să plece. A intervenit ceva ce nu suferă amânare. Adică se retrage.

„Din nou, el se va simţi frustrat, confuz, gândindu-se că a fost atât de aproape. Din nou. Ce a mers prost de data aceasta? Se va gândi la asta constant şi va aştepta nerăbdător ca ea să-l sune. Crucială acum este sincronizarea. Dacă femeia va aştepta prea mult, bărbatul va uita de ea. Aşa că este indicat să-l sune după 24-72 de ore, pentru a-i oferi ceva. Şi pentru a se retrage mai târziu“, spune Ali Binazir.

Trei runde de joacă sunt suficiente pentru a-l face neputincios pe orice bărbat, presupunând că asta îşi doreşte femeia. Cheia este însă ca acest comportament să nu pară forţat. Ea chiar îl place, doar că mereu se întâmplă să apară ceva neaşteptat care să o ţină departe de el. „Am avut în tinereţe o iubită care să despărţea de mine o dată pe lună. Mereu era ceva care să ne ţină departe, doar pentru a ne întâlni la un moment dat şi a ne împăca după câte o partidă de sex ca în vremurile bune. Ba cred că şi mai şi! Eram obsedat de ea, credeam că o iubesc cu pasiune şi că nu pot trăi fără ea, deşi nu pot să-mi amintesc ceva care să-mi fi plăcut la ea cu adevărat. Pur şi simplu, mă scotea din minţi“, povesteşte Ionuţ Matei (32 de ani), din Bucureşti, acum căsătorit şi tatăl unui băieţel în vârstă de 2 ani.

Tehnica este diabolică, dar se pare că este mai comună decât am crede la prima vedere. „Probabil că majoritatea tinerelor de 20 de ani au avut, la un moment dat, un bărbat în viaţă de care s-au simţit atrase. Au ieşit de câteva ori, dar apoi au devenit prea ocupate: examene la facultate, proiecte importante la jobul abia obţinut, aşa că bărbatul respectiv a căzut pe plan secund. Apoi, au apărut părerile de rău, aşa că a revenit afecţiunea. Apoi, din nou, examene, muncă. În acel moment, bărbaţii devin ciudaţi, posesivi, aşa că reacţia normală este de a-i ignora, ceea ce le va trezi şi mai mult dorinţa de a cuceri acea femeie insensibilă la farmecele lor“, explică Ali Binazir. 

Dezavantajul practicării acestei metode în mod conştient este că, pentru a-l ţine apoi lângă ea, femeia va trebui să joace la nesfârşit acest joc de-a şoarecele şi pisica, ceea ce se poate dovedi istovitor la un moment dat.

Cum îl poate cuceri pentru totdeauna

Dacă femeia este cu adevărat interesată de un bărbat, atunci va trebui să-i cultive afecţiunea, respectul şi admiraţia pentru ea, recomandă specialiştii în relaţii. Cum? Este simplu: să scoată la iveală tot ce este mai bun în el. Toate femeile au această putere, asigură experţii, doar că, din când în când, uită de ea. Un bărbat se va îndrăgosti cu mai multă uşurinţă de o femeie care îl ajută să devină bărbatul care şi-a dorit să fie. Nu doar că ea îl poate ajuta să-şi cultive încrederea în sine (mai toţi bărbaţii suferă de nesiguranţă, deşi rareori recunosc), dar îl poate încuraja şi să-şi depăşească limitele. Astfel, bărbatul se va simţi mereu bine în preajma ei.

„Se va simţi mai înalt, mai puternic, mai capabil, mai masculin. Şi sunt mari şanse să nu se simtă la fel în preajma nimănui altcuiva. Ceea ce înseamnă că sunt mari şanse să rămână cu ea pentru mult timp“, spune expertul american. Cum poate face o femeie acest lucru? Energiile pozitive ar trebui îndreptate către acele trăsături care îl fac să fie bărbatul perfect: putere, curaj, compasiune, loialitate, generozitate. Ea ar trebui să-şi dorească pentru el mai mult decât îşi doreşte el însuşi şi să-şi concentreze conştient energiile către acest lucru. Şi, dacă bărbatul pe care l-a ales este cu adevărat demn de atenţia ei, atunci nu va avea altă soluţie decât să o iubească pentru cum îl face să se simtă.

„Am cunoscut în urmă cu cinci ani un bărbat minunat care, din punctul meu de vedere, se desconsidera, se limita, deşi avea un foarte mare potenţial. Fusese într-o relaţie stresantă, cu multe probleme. Însă nu avea încredere deloc în faptul că putea să înceapă o afacere, că e suficient de puternic să facă nişte paşi în viaţă, deşi avea şi forţa, şi isteţimea necesare. Îmi spunea mereu că mă iubeşte pentru că nimeni niciodată nu l-a văzut aşa cum îl văd eu. Cred că acesta este succesul relaţiei noastre: felul în care ne vedem unul pe celălalt şi ne ajutăm să fim ceea ce ne dorim“, spune Dana Tănase (33 de ani), din Bucureşti. 

Căutăm sau ne frapează ceva la o persoană, poate nici nu ştim ce, însă este ceva dincolo de puterea noastră de înţelegere. Pur şi simplu, ştii că iubeşti, iar acest lucru nu poate fi schimbat prin nicio tehnică de seducţie. Ali Binazir expert în relaţii

5 femei fatale din filme

Ficţiune şi nu prea, ar spune experţii în relaţii atunci când vine vorba de femeile fatale ilustrate în pelicule de succes. Totuşi, exemplul oferit de acestea nu ar trebui urmat până la capăt, mai ales că majoritatea au trăsături întunecate, care le duc, într-un final, spre pierzanie. Iată un top al celor care au pus pe jar multe inimi de bărbaţi duri şi aparent insensibili la farmecele reprezentantelor sexului opus. Asta până când şi-au întâlnit naşul sau, mai bine spus, naşa:

Kitty Collins – Ucigaşii (The Killers, 1946). Personajul este interpretat de Ava Gardner (foto), considerată cea mai frumoasa femeie a timpurilor sale. Îl seduce pe Burt Lancaster într-o rochie de seară în timp ce se întinde languros pe un pian. Totuşi, ca o adevărată femeie fatală, Kitty îl înşală.

kitty collins

Evelyn Mulwray – Cartierul chinezesc (Chinatown, 1974). Faye Dunaway joacă rolul unei femei frumoase, dar de gheaţă, care poate suporta câteva palme din partea unui bărbat, lucru se pare comun „fatalelor“ din filme. Ea îl seduce pe Jack Nicholson, un detectiv pe care îl angajează să investigheze un presupus adulter, dar care se transformă într-o crimă. 

Catherine Tramell – Instinct primar (Basic Instinct, 1992). Personajul interpretat de Sharon Stone are toate ingredientele seducţiei: sigură pe ea, posibil criminală cu sânge rece chiar, conduce un Ferrari, îi place să facă sex. Ce şanse să aibă bietul Michael Douglas în faţa personajului care a făcut-o celebră pe frumoasa actriţă?

Lola Lola – The Blue Angel (1930). Marlene Dietrich (foto) este o frumoasă cântăreaţă de cabaret care luminează Berlinul întunecat al acelor vremuri. Lola reuşeşte să pună pe jar inima unui profesor care renunţă la tot pentru a-i fi soţ şi coleg de trupă în cabaret. Ajunge să-şi piardă minţile când îşi îndreaptă dragostea către un alt bărbat.

Kathryn Merteuil – Tentaţia seducţiei (Cruel Intentions, 1999). Sarah Michelle Gellar este o tânără incredibil de frumoasă, seducătoare, dar, în acelaşi timp răzbunătoare, egoistă. Îşi foloseşte aptitudinile sociale şi puterea de seducţie pentru a-i manipula pe cei din jur pentru pura sa distracţie. Ca şi restul femeilor fatale din listă, nu ştie să se oprească la timp şi sfârşeşte umilită chiar de cei pe care îi dispreţuia mai mult. 

Viață de cupluPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite