Femeile mint mai des decât bărbaţii în legătură cu sentimentele lor

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cu riscul de a le da o veste proastă reprezentanţilor sexului tare în preajma Zilei Îndrăgostiţilor, preferăm să-i punem în gardă: este posibil ca „te iubesc-ul” acela care ţi-a luminat ziua să fi fost spus doar din politeţe.

Femeile sunt destul de des predispuse la a spune o minciună din dorinţa de a-şi proteja partenerul. 

Studiile arată că o treime din femei spune „te iubesc” partenerului fără să simtă cu adevărat, iar motivul este, de cele mai multe ori, presiunea la care sunt supuse atunci când partenerul îşi mărturiseşte sentimentele. Surprinzător, doar o cincime din bărbaţi face acelaşi lucru. Conform altor declaraţii, femeile mint şi pentru că, la un moment dat, un „te iubesc” părea pur şi simplu oportun.

Potrivit unui chestionar al reţelei de magazine pentru adulţi Lovehoney, efectuat pe un eşantion de 1.800 de cupluri, doar 15% au recunoscut că mânaţi de pasiunea din timpul actului sexual şi-au declarat iubirea prin binecunoscutele două cuvinte. 

În timp ce femeile sunt predispuse la a minţi în legătură cu sentimentele lor pentru a-şi menaja, oarecum, partenerul, bărbaţii spun ”te iubesc” mai repede decât reprezentantele sexului frumos, dar numai atunci când nu cred cu adevărat acest lucru. Pe de altă parte, doar 5% din bărbaţi au declarat că aşteaptă ca doamnele să facă primul pas, în timp ce mai mult de o cincime din femei au mărturisit că întotdeuna aşteaptă ca bărbatul de lângă ele să-şi pună primul sentimentele pe tava.

Deşi să-ţi deschizi inima în faţa persoanei de lângă tine sună deosebit de îndrăzneţ şi romantic, acest pas aduce după sine o serie de riscuri. Aproximativ jumătate din cei interogaţi, ale căror perechi au spus primele „te iubesc”, au spus că răspunsul dat de ei nu a fost pe măsura aşteptărilor partenerilor. 

Motivul cel mai comun al lipsei reciprocităţii pare a fi, pur şi simplu, lipsa sentimentelor reale- motiv ales de 74% din femei şi 62% din bărbaţi. 

Desigur, lipsa reciprocităţii are o scuză bună, cum ar fi faptul că unii oameni se grăbesc să-şi pună inima în mâinile altcuiva. Mai mult de jumătate ( 59%) din oamenii chestionaţi au spus „te iubesc” după aproximativ o lună de la începutul relaţiei, 3% şi-au declarat iubirea de la prima întâlnire şi 13% au rostit cuvintele magice după o săptămână.

Deşi la începutul relaţiei partenerii se feresc de declaraţii, odată ce aceasta capătă stabilitate, cuplurile învaţă să se bucure de manifestările verbale ale iubirii. Aproximativ patru din zece cupluri îşi spun „te iubesc” de mai multe ori în decursul unei zile.

A consemnat Mădălina Bătrîncă

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite