De ce înşală partenerii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De cele mai multe ori, partenerii care înşală dau vina pe cealaltă jumătate a lor FOTO Shutterstock
De cele mai multe ori, partenerii care înşală dau vina pe cealaltă jumătate a lor FOTO Shutterstock

Autoarea şi specialista în infidelitate de cuplu Sheri Meyers a rezumat, din propria experienţă a carierei sale, cinci motive pentru care oamenii caută alinare sau distracţie în afara relaţiei lor. Meyers spune că surpriza apare când cel înşelat este acuzat a fi motivul principal.

„Când am descoperit că soţul meu avea o aventură am fost devastată şi furioasă. Nu m-am aşteptat, atunci când l-am confruntat, să mă învinovăţească pentru infidelitatea lui”, cam aşa sună majoritatea poveştilor legate de infidelitate.

„Îmi pare rău să vă spun, dar concluzia carierei mele este că cele mai multe aventuri se termină cu astfel de acuzaţii. Descoperirea infidelităţii este o lovitură puternică pentru orice relaţie, dar când infidelul acuză partenerul pentru situaţia creată, asta este cireaşa de pe tort”, spune Sheri Meyers.

Potrivit specialistei, de cele mai multe ori bărbaţii pot fi auziţi spunând că şi-au pierdut interesul sexual, în timp ce femeile dau vina pe absenţa intimităţii emoţionale care a „forţat” aventura. „Mă înţelege şi mă ascultă într-un fel în care soţul meu nu o face”, este replica cel mai des întâlnită.

Oricât de mult ar vrea persoana infidelă să dea vina pe celălalt partener pentru comportamentul său, lucrurile nu merg aşa.

„Când infidelitatea apare, partenerul care înşală suportă mare parte, dacă nu toată vina. Nu doar că a ales să ignore problemele existente, condiţiile şi comportamentul care au adus cuplul în această situaţie, ci aleg în mod conştient să-şi înşele partenerul care are aceleaşi probleme”, spune specialista.

„O relaţie este creaţia a doi oameni, deci când infidelitatea apare, ambii parteneri trebuie să-şi revizuiască responsabilităţile şi contribuţia lor la acest declin. Este cea mai alarmantă dovadă că relaţia nu se află în locul potrivit”, completează aceasta.

Motivele cel mai des reproşate

Împărţim adresa, dar cam atât. Statisticile arată că majoritatea cuplurilor care duc vieţi sociale separate sunt supuse unei probabilităţi mult mai mare de divorţ decât cei care au şi prieteni şi interese comune.

Nu mă înţelege şi nu mă apreciază. Criticile dese şi reclamaţiile la adresa partenerului aduc cu un steag roşu care se află deasupra relaţiei. Schimbări serioase trebuie să aibă loc.

Suntem mai mult colegi de cameră decât parteneri sexuali. Când se întâmplă acest lucru, unul dintre parteneri va căuta, cel mai probabil, în afara relaţiei lucrurile de care are nevoie, precum împlinire emoţională şi fizică.

Vieţile noastre sunt în tranziţie acum. Copii, pensionare, criza vârstei mijlocii, un loc de muncă nou, pierderea unui părinte, sunt numeroase astfel de situaţii care pot pune relaţia în stand-by. Schimbările mari în viaţă sunt deseori pretext pentru înşelat.

Merit acest lucru. Dacă lucrează prea mult, dacă nevoile lor nu sunt satisfăcute, dacă simt că se sacrifică prea mult pentru ceilalţi, vor ajunge să aibă o aventură pentru că „merită”.

Citeşte şi:

Şase aplicaţii care te ajută să păstrezi secretul relaţiei extraconjugale

Îţi neglijezi partenerul din cauza smartphone-ului? S-ar putea să nu-ţi placă urmările

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite