Excitaţia la femei. Cele 4 faze de la preludiu până la orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Excitaţia la femei are mai multe faze până la punctul culminant FOTO Shutterstock
Excitaţia la femei are mai multe faze până la punctul culminant FOTO Shutterstock

Femeile şi bărbaţii se manifestă diferit atunci când vine vorba de excitaţie. Dacă bărbaţii au nevoie de puţin timp pentru a se excita, excitaţia la femei are mai multe faze până la punctul culminant.

Factorul declanşator al dorinţei sexuale pentru ambele sexe este testosteronul, substanţă chimică supranumită în mod eronat „hormon masculin‟. La bărbaţi, el este produs în testicule şi în glandele suprarenale, iar la femei, în ovare şi în glandele suprarenale. Atât la femei cât şi la bărbaţi, testosteronul este carburantul chimic care pune în funcţiune motorul sexual al creierului. Când există în cantitate suficientă, testosteronul stimulează hipotalamusul, declanşând sentimente erotice, provocând naşterea unor dorinţe erotice şi a senzaţiilor fizice în zonele erogene.

Când oamenii se excită, sexul ocupă toată atenţia lor. Fenomenul cel mai evident care are loc în timpul excitării sexuale este dilatarea vaselor de sânge din pelvis şi din organele genitale. De îndată ce o femeie începe să gândească intens la sex, vaginul ei începe să se umezească, pregătindu-l pentru o posibilă activitate sexuală.

Citeşte aici care sunt cele 4 faze ale excitaţiei la femei, de la preldiu pănă la orgasm.

Viață de cupluPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite