De ce-şi mint femeile iubiţii când sunt întrebate cu câţi bărbaţi au făcut sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru mulţi bărbaţi, cu cât palmaresul sexual este mai bogat, cu atât motivul de mândrie este mai puternic, numărul femeilor trecute prin dormitor fiind direct proporţional cu gradul de virilitate. Pe de altă parte, femeile preferă să ţină secret numărul partenerilor sexuali, iar această secretomanie are la bază motive întemeiate, conform sexologului Mike Hatcher.

Majoritatea femeilor preferă să mintă în legătură cu numărul bărbaţilor care le-au trecut prin dormitor, pe când pentru mulţi bărbaţi, numărul partenerelor sexuale este un adevărat motiv de fală. 

În cele mai multe cazuri, reprezentantele sexului frumos sunt îngrijorate de eticheta pe care ar putea să o primească dacă ar împărtăşi numărul real al celor cu care au întreţinut relaţii intime, notează publicaţia „Your Tango”, temându-se că persoanele cu care interacţionează, în special bărbaţii, le vor judeca strict pe baza trecutului lor sexual, chiar şi când acest trecut nu este atât de tumultos. 

Pentru ca o femeie să se simtă pregătită să împărtăşească astfel de detalii intime, ar fi de preferat ca bărbatul curios din cale-afară să îi pună această întrebare după o perioadă în care relaţia a evoluat şi s-a instalat sentimentul de încredere reciprocă. Însă înainte de a face acest pas, orice bărbat ar trebui să ţină cont de faptul că ceea ce nu ştie, nu-l poate răni, avertizează Hatcher. 

Pe de altă parte, sexologul Mike Hatcher susţine că numărul partenerilor sexuali ai unei femei nu ar trebui să fie relevant, iar bărbaţii ar trebui să-şi înfrâneze această curiozitate. „Un bărbat ar trebui să se simtă oarecum liber să pună această întrebare numai dacă iubita lui este sau a a fost actriţă de filme porno, altfel aceasta este o întrebare profund jignitoare“, punctează Hatcher.

   

Pe lângă motivul stigmatului social, un alt motiv pentru care femeile omit să spună numărul real al partenerilor sexuali este faptul că anumite experienţe sunt considerate umilitoare, cum ar fi experimentele sexualele pe care le-au avut în tinereţe, din dorinţa de se autodescoperi. 

„Ar fi frumos dacă bărbaţii le-ar accepta indiferent de trecutul lor. Femeile mint, dar doar pentru a-şi proteja demnitatea şi respectul de sine, la fel cum bărbaţii mint în legătură cu bagajul lor emoţional şi îşi ascund voit sentimentele pentru a părea puternici”, este de părere Mike Hatcher.

Citeşte şi:

Când masturbarea devine o problemă: cât înseamnă „prea mult”

20 de clienţi pe zi şi tentaţia unui câştig de 8.000 de euro: viaţa în „Paradise“, unul dintre cele mai mari bordeluri din Germania

Cele mai stupide motive de divorţ: soţia l-a părăsit după ce i s-a rupt extensia de penis

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite