Cum să te reîndrăgosteşti de partener: metode prin care poţi să ai din nou relaţia pe care ai visat-o

0
0

Dacă simţi că relaţia de cuplu nu mai merge ar trebui să ştii că există mai multe metode prin care îţi poţi recuceri partenerul, astfel încât să ai parte de o relaţia la care visezi cu adevărat.

Se zice că nu poţi să ştii de cine o să te îndrăgosteşti, iar uneori nici nu îţi dai seama când nu mai iubeşti persoana de lângă tine. Un nou studiu, citat de „The Independent“, a descoperit că ne putem controla, de fapt, sentimentele. Adică ne putem controla sufletul cu ajutorul minţii atunci când ceva nu este în regulă în relaţia de cuplu, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Missouri şi Universitatea din Rotterdam. Aceştia au arătat că este posibil, în mod voit, să creşti sau să scazi gradul de intensitate şi de iubire pe care îl resimţi faţă de cineva. Acest aspect a fost denumit „reglementare în dragoste“.

Ce simţi faţă de partener

Cercetătorii au studiat 40 de persoane, jumătate dintre ele fiind într-o relaţie de lungă durată, iar cealaltă jumătate abia ieşind dintr-o relaţie, perioada medie de la despărţire fiind de trei luni.

Fiecare participant a fost rugat să aducă 30 de imagini cu fostul partener, fiind întrebaţi cât de legaţi se simt încă faţă de acea persoană sau cât de îndrăgostiţi se mai simt, timp în care le-au fost analizate şi măsurate undele cerebrale. Cercetătorii s-au concentrat asupra unei unde anume, care devine mai puternică atunci când ne concentrăm pe ceva relevant din punct de vedere emoţional.

Participanţilor li s-a cerut apoi să privească fotografiile şi să aibă gânduri pozitive despre partener, despre relaţie şi planuri de viitor, înainte ca undele cerebrale să le fie măsurate din nou. După care, li s-a cerut iarăşi să se uite la poze, dar să aibă gânduri negative. Undele cerebrale le-au fost analizate din nou.

Astfel, studiul a constatat că gândurile pozitive îi determină pe oameni să se simtă mult mai apropiaţi faţă de parteneri, timp în care undele creierului erau foarte puternice. În schimb, atunci când gândeau negativ participanţii au spus că nu simţeau vreun ataşament faţă de partener.

Modelarea dragostei

Dar, oare, putem controla dragostea cu adevărat? „Controlul implică suprimarea dragostei“, arată autorii studiului. Chiar dacă nu putem controla dragostea o putem modela. Mai jos, sfaturi prin care poţi să îţi recucereşti partenerul.

Fă schimbări mici dar de efect: indiferent dacă vorbim de îmbrăţişarea partenerului înainte de a pleca la muncă sau să îl saluţi călduros când vă revedeţi, detalii sunt cele care produc schimbarea.

Zâmbeşte înapoi: zâmbitul eliberează dopamina responsabilă cu fericirea, iar partenerul sigur îţi va zâmbi înapoi.

Gândeşte pozitiv: concentrează-te pe lucrurile care îţi plac la partenerul tău, imaginează-ţi un timp viitor în care sunteţi fericiţi şi scrie ceva în acest sens.

Sexul: studiile arată că oamenii se simt mult mai atraşi unul de altul după ce fac sex.

Nu pune presiune: nu încerca să îţi tragi partenerul la răspundere doar pentru că a uitat să ducă gunoiul sau şi-a lăsat blugii pe pat, nu o face pentru că nu te iubeşte.

Încearcă lucruri noi împreună: este dovedit faptul că partenerii se simt atraşi unii de alţii dacă fac lucruri împreună. Pune întrebări, ca atunci când v-aţi cunoscut, vorbiţi despre speranţe şi vise.  

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri