Cum reaprinzi flacăra pasiunii atunci când dispare: secretul cuplurilor care au reuşit să-şi recapete pofta de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vechiul truc de a purta lenjerie sexy, în cazul femeilor, încă funcţionează pentru reaprinderea focului. FOTO Arhivă
Vechiul truc de a purta lenjerie sexy, în cazul femeilor, încă funcţionează pentru reaprinderea focului. FOTO Arhivă

Odată cu trecerea timpului dispare şi mare parte din pasiunea care există la începuturi într-un cuplu. Însă flacăra nu trebuie lăsată să se stingă, cu atât mai mult cu cât există modalităţi pentru „conservarea” ei. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care le puteţi face pentru a vă bucura de momente fierbinţi alături de partenerul de viaţă.

Specialista britanică în relaţii şi probleme sexuale Tracey Cox este de părere că femeile trebuie să „muncească” pentru menţinerea pasiunii, mai ales când simte că aceasta dispare şi că relaţia de cuplu este în pericol. 

Printre altele, aceasta sfătuieşte femeile să nu ignore importanţa lenjeriei sexy pentru reaprinderea pasiunii, iar cuplurile să facă uz de jucării sexuale în dormitor. Totodată, partenerii de cuplu sunt sfătuiţi să nu dea dovadă de egoism pentru a păstra relaţia sănătoasă. 

Într-un studiu american, publicat recent de Jurnalul de Cercetare a Sexului din SUA, au fost chestionaţi 38.747 bărbaţi şi femei heterosexuale care au fost implicaţi în relaţii stabile în ultimii trei ani în scopul descoperirii cât mai multor lucruri despre satisfacţia sexuală pe termen lung.

image

FOTO ziarelive.ro

Cuplurile au fost întrebate ce notă ar acorda sexului de la începutul relaţiei (primele şase luni) în comparaţie cu situaţia curentă (la data chestionării pentru cercetare). Trei ani nu pare foarte mult timp pentru o relaţie de cuplu, dar studiul a indicat că este suficient de mult timp pentru ca hormonii sexului - care ne sporesc dorinţa pentru sex la începutul relaţiilor - să le facă loc celor ai dragostei care pun mai presus dragostea decât sexul. Cum era de aşteptat, 83% din respondenţi spun că au fost satisfăcuţi în primele şase luni de relaţie. Însă atunci când au fost întrebaţi cât de mulţumiţi erau de viaţa lor sexuală curentă, procentajul a scăzut la 55% în cazul femeilor, şi la 43% în cel al bărbaţilor.

Un alt rezultat al studiului, mai puţin previzibil, este acela că o treime din cuplurile participante la sondajul de opinie care au reuşit să evite rutina şi să menţină sexul pasional, spun că au luat o decizie conştientă pentru a nu se trezi că sexul a devenit un act mecanic. 

Practica bate teoria când vine vorba de sex

Pe de altă parte, Tracey Cox spune că nu există excepţii şi că toate cuplurile găsesc sexul din ce în ce mai plictisitor pe măsură ce trece mai mult timp peste relaţia lor. Cuplurile care au fost fericite din punct de vedere sexual pentru o durată mai mare de timp au acceptat însă faptul că vor ajunge în acest punct şi au început să depună efort pentru a preveni stingerea pasiunii.   

Mai mult, în timp ce jumătate din cuplurile satisfăcute sau mai puţin satisfăcute citesc articole sau cărţi - ghiduri despre sex, doar cuplurile fericite se pare că au pus în aplicare sfaturile citite, mai arată cercetarea. De asemena, între 61% şi 71% din cuplurile fericite afirmă că partenera a purtat lenjerie sexy în mod regulat. Un alt sfat, precum cel referitor la încercarea unei noi poziţii în pat, a fost de asemenea pus în practică de aproape 63% din cuplurile fericite în decursul lunii premergătoare sondajului. 

image

FOTO Agent Provocateur

Pe baza rezultatelor studiului, sexologul Tracey Cox spune că până şi lucrurile simple precum „încălzirea” atmosferei cu lumânări dublează dispoziţia a 20% din cuplurile fericite în comparaţie cu cea a celor nesatisfăcute din punct de vedere sexual. Şi declaraţiile de dragoste din timpul sexului fac bine. Potrivit studiului, „te iubesc”-urile din timpul partidelor le fac mai fericite pe 74% din femei şi chiar şi pe 75% din bărbaţi.

Persoanele care se află în relaţii stabile de lungă durată şi care vor să reactiveze viaţa sexuală lăsată de izbelişte sau pur şi simplu nesatisfăcătoare şi monotonă sunt sfătuite să încerce stimularea anală. Potrivit studiului, 42% din bărbaţii fericiţi şi 37% din femei şi-au revigorat astfel relaţia sexuală.

Mai puţin surprinzător este faptul că şi discuţiile despre sex ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale, fiind una din cei trei previziuni de top pentru sexul bun şi satisfăcător în cuplu. Discuţiile care au dat cele mai bune rezultate au fost laudele la adresa partenerului de cuplu, cele referitoare la direcţia relaţiei, tachinările şi faptul că partenerul a fost deschis acestui tip de comunicare.

Pentru o relaţie sexuală de invidiat sau măcar satisfăcătoare se mai recomandă şi informarea cu privire la sex. Doar 57% din femeile chestionate au avut orgasm şi doar 26% din acestea fac sex în mod regulat cu partenerul lor de cuplu. Motivul este simplu: sistemul sexual feminine este complex şi mai greu de manevrat decât înţelege majoritatea bărbaţilor. Cu cât ambii parteneri sunt conştienţi de acest lucru, cu atât mai bun va fi sexul.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite