Cele mai mari regrete legate de sex pe care le au femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

O viaţă trăită fără regrete este visul multora, dar în privinţa sexului va exista mereu o părere de rău. Cel puţin asta a reieşit dintr-un sondaj recent, în cadrul căruia mai multe reprezentante ale sexului frumos au mărturisit ce decizii ar fi fost mai bine să nu ia.

Regretele legate de istoricul sexual apar mai des în cazul femeilor, după cum notează publicaţia Woman’s Health. Iar o cercetare condusă de Universitatea din Texas împreună cu Universitatea UCLA a arătat că regretele joacă un rol evoluţionist important. 

Astfel, în timp ce bărbaţii regret de obicei că nu au fost mai îndrăzneţi din punct de vedere sexual sau că nu s-au culcat cu mai multe persoane, femeile regretă că au făcut sex cu parteneri nepotriviţi sau că au renunţat la virginitate fără să fie îndrăgostite, pentru că au fost infidele sau pentru că au ajuns prea repede în pat cu un bărbat.

„Consecinţele unui act sexual întâmplător au fost dintotdeauna mult mai importante pentru o femeie decât pentru un bărbat, iar acest lucru a modelat în timp reacţiile emoţionale în cadrul relaţiilor“, a explicat Martie Haselton, profesor de sociologie în cadrul UCLA.

Iată ce regrete sexuale au femeile, după cum a reieşit în urma unui sondaj realizat de publicaţia Woman’s Health:

1. „Regret că am făcut sex cu şeful meu. Am lucrat împreună încă şase luni după aceea, timp în care colegii ne bârfeau şi m-am simţit de-a dreptul ciudat“ (Elizabeth, 24 de ani) 

2. "Cel mai mare regret sexual este că mi s-au aprins călcâiele după un gigolo. Era instructor de fitness şi se întâlnea cu femei mai în vârstă care îi cumpărau diverse cadouri. Din păcate, nu a considerat că este infidel dacă face asta şi când are o relaţie stabilă.“ (Sam, 36 de ani)

3. "Regret că am avut un iubit în primii doi ani de facultate, pentru că oricum nu a durat. Puteam să mă distrez mai mult în acel timp irosit.“ (Monica, 23 de ani)

4. "Cred că ar fi trebuit să am aşteptări mai mici de la ceea ce înseamnă să-ţi pierzi virginitatea. Credeam că momentul va fi unul deosebit, dar nu am fost deloc impresionată.“ ( Jessica, 42)

5. "Aş fi vrut să am mai multe experienţe sexuale înainte să mă mărit cu iubitul din liceu.“ (Maria, 58 de ani)

6. „ Îmi pare rău că am apelat la site-urile de dating. Aşa am cunoscut un tip cu care am făcut sex, după care nu am mai auzit nimic de el. Nici măcar numărul de telefon nu mi l-a cerut.“ ( Lisette, 28 de ani)

7. "Regret că am ajuns să fac sex cu tot felul de rataţi, fără un  loc de muncă, nu erau de nivelul meu. Acum m-am liniştit… dar au fost amuzanţi, oarecum.“ (Vicky, 47 de ani)

8. "Îmi pare rău că mi-am pierdut virginitatea înainte să fiu cu adevărat pregătită. M-am simţit presată pentru că părea că toată lumea face asta, plus că aveam un prieten pe care îl iubeam. Numai că nu eram pregătită deloc să fac acest pas“ (Lisa, 26 de ani)
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite