Cea mai bună oră pentru sex: momentul zilei în care bărbaţii devin mai implicaţi emoţional în actul amoros, iar femeile mai energice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul zilei, cantitatea de hormoni sexuali secretată în corpul femeilor şi al bărbaţilor diferă, aşa că dispoziţia de a face dragoste este şi ea situată pe „trepte” diferite de intensitate. Cu toate acestea, există un moment al zilei ideal pentru făcut dragoste.

Cel mai bun moment de zi pentru făcut amor este, spun oamenii de ştiinţă, ora trei după amiază. Motivul pentru care această perioadă este prielnică pentru viaţa amoroasă a unui cuplu şi pentru activitatea sexuală a celor doi este faptul că, în jurul acestei ore, femeile prezintă niveluri mari de cortizol, fiind astfel pline de energie. În acelaşi timp, bărbaţii au niveluri mari de estrogen în organism, fapt care îi determină să fie mult mai implicaţi emoţional decât de obicei în actul sexual şi să acorde mai multă atenţie nevoilor partenerei. 

Expertul în hormoni Alisa Vitti susţine, potrivit „Daily Mail”, că acesta este intervalul de timp ideal pentru un cuplu când vine vorba de sex, deşi bărbaţii prezintă un interes sporit pentru activitate intimă dimineaţa, când, datorită cantităţii mari de testosteron din organism, sunt mult mai excitaţi. Pe de altă parte, femeile sunt mult mai excitate după amiaza târziu. „Secretul este ca cei doi parteneri să găsească o cale să îşi sincronizeze libidourile, iar momentul ideal pentru compromis este ora 15.00‟, a specificat Vitti.

Specialista a mai precizat că, pentru femei, cea mai bună perioadă din lună când vine vorba de relaţii sexuale este în primele zece zile de după ovulaţie, când nivelurile mari de testosteron şi estrogen din corp intensifică dorinţele sexuale ale reprezentantelor sexului frumos. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite