Ce păţeşti dacă nu faci sex două săptămâni. Şase efecte negative şi unul pozitiv pe care le are abstinenţa

0
0
Abstinenta

Chiar dacă suntem într-o relaţie, dar mai ales dacă suntem singuri, perioadele în care nu facem sex sunt inevitabile în viaţa oricui.

Studiile citate de mtlblog.com spun că o perioadă de absitenţă de două săptămâni poate avea mai multe efecte serioase asupra stării de sănătate şi asupra vieţii de zi cu zi.

Nivelul de stres creşte. Sexul eliberează stresul. Potrivit unui studiu, oamenii care fac sex în mod regulat sunt mai calmi şi mai puţin stresaţi în viaţa de zi cu zi. În timpul sexului, corpul eliberează endorfine, substanţe care reduc nivelul de stres şi dau o stare de bine. Asta explică de ce ne simţim atât de relaxaţi după o partidă de sex.

Riscul de răceli sau probleme cu stomacul creşte. Endorfinele eliberate în timpul sexului stimulează celulele din sistemul imunitar care luptă cu bolile. Cercetătorii au identificat niveluri mai mari de imunoglobină A, substanţă care ne protejează împotriva infecţiilor, la persoanele care fac sex în mod regulat. Substanţa se găseşte în special în mucoasa membranelor sistemului digestiv şi tractului respirator.

Relaţia va avea de suferit. Dacă sunteţi singuri, acest lucru nu vi se aplică. Dar dacă sunteţi într-o relaţie, o perioadă de două săptămâni fără sex va avea efecte negative, mai ales dacă dormiţi în acelaşi pat cu partenerul sau partenera. Cea mai puternică conexiune cu el sau ea este construită de intimitate.

Femeile se vor simţi mai deprimate. Un studiu recent arată că femeile cad în depresie atunci când nu fac sex pentru o perioadă mai lungă de timp. Alte studii au descoperit că sperma conţine hormoni cu efect asupra stării de spirit, care pot reduce depresia, precum estrogen, testosteron, şi alţi compuşi.

Lipsa de sex îngraşă. Orice formă de activitate sexuală creşte rata bătăilor inimii, deci arde calorii. O oră de săruturi arde 68 de calorii, o oră de sex oral circa 100 de calorii, iar o oră de sex propriu-zis poate arde între 150 şi 360 de calorii. Dacă luăm în considerare faptul că un cuplu face dragoste, în medie, de patru ori pe săptămână, asta ar însemna peste 1.200 de calorii „neconsumate”.

Durerile de cap vor fi mai greu de suportat. Sexul creşte producţia de oxytocin, supranumit hormonul dragostei. Acesta este secretat de partea posterioară a glandei pituitare, situată la baza creierului, şi provoacă contracţii ale uterului. La rândul lor, aceste contracţii provoacă eliberarea de endorfine, hormoni cu un efect sedativ. Atunci când are orgasm, toleranţa la durere a unei femei creşte cu 74%, iar intensitatea la care este detectată durerea creşte cu 106%.

Infecţiile urinare vor fi mai rare. Acesta pare a fi singurul efect pozitiv al abstinenţei sexuale. Cercetătorii au descoperit că aproximativ 80% dintre infecţiile urinare apar la mai puţin de 24 de ore de la un contact sexual.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite