Ce jucării sexuale îţi pot pune sănătatea în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

V-aţi hotărât să încercaţi unele obiecte promovate de magazinele de profil pentru adulţi? Ei bine află că acestea, în afară de faptul că îţi pot oferi plăcere, pot fi periculoase pentru sănătate.

Pe piaţa de nişă se vând tot felul de jucărioare sexuale precum: dildouri, vibratoare, biluţe pentru zona vaginală ori anală, inele vibratoare, pompe pentru vagin şi pentru clitoris.

Specialiştii explică faptul că aceste jucării sexuale, spre exemplu, vibratoarele, care sunt destinate stimulării dorinţei şi plăcerii sexuale trebuie să fie netede, fine, să nu zgârie, să fie uşor de curăţat şi să nu se poată rupe în timpul utilizării lor. Există unele articole de acest fel care sunt confecţionate dintr-un plastic dur care funcţionează cu ajutorul unor baterii sau care au un şnur ce iese afară. Se recomandă să nu se folosească acest gen de produse care sunt foarte greu de curăţat după întrebuinţarea lor.

Există mai multe tipuri de astfel de jucării unele sunt pentru stimularea vaginală, a clitorisului iar altele pentru cea anală. Nu este indicat să foloseşti o astfel de jucărie făcută pentru vagin în zona anusului, pentru că te poţi răni. Unele articole pentru uz sexual pot aluneca în rect şi să necesite intervenţia medicului pentru a le scoate.

Materiale posibil cancerigene

Unele produse sunt puse la vânzare, deşi nu au fost înainte testate, aprobate şi legalizate de către cei de la Administraţia de Alimentaţie şi Medicamente (Food and Drug Administration - FDA). Unele dintre acestea pot fi făcute din materiale nocive. Este vorba despre anumite substanţe chimice precum ftalaţii, care sunt întrebuinţate în producerea de materiale plastice, dar şi pentru producerea de vopsele şi cosmetice. Persoanele afectate de regulă sunt femeile însărcinate. De asemenea, şi bărbaţii au de suferit, deoarece ftalaţii afectează sistemul lor de reproducere.

Află pe clicksanatate.ro ce alte materiale trebuie să eviţi la cumpărare!

Vrei să ai un bebe? Uite ce analize trebuie să faci înainte!

Produsele pentru bebeluşi sunt utile şi pentru adulţi?

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite