Ce fel de partener vrei să atragi? Ai grijă ce fotografie de profil postezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Reţelele de socializare şi site-urile de dating online abundă în imagini dintre cele mai diverse, nenumărate ipostaze ce spun la fel de multe lucruri despre persoanele pe care le înfăţişează. Însă cei care speră să întâlnească în mediul virtual un potenţial partener ar trebui să fie conştienţi care este mesajul transmis prin intermediul unei „simple“ fotografii.

Poate că în acest caz o fotografie nu va spune chiar o mie de cuvinte despre cel care o postază, dar psihologul american Vivian Diller consideră că persoanele care apelează la mediul virtual pentru a scăpa de singurătate ar trebui să acorde ceva mai multă atenţie modului în care se prezintă celorlalţi, fie şi numai la nivel vizual, atâta vreme cât alegerea pe care o fac are impact asupra modului în care vor fi percepuţi şi, implicit, asupra tipului de persoane pe care îl vor atrage.  

Fiecare ipostază prezentată într-o imagine formează anumite conexiuni în mintea persoanei care o priveşte. De exemplu, o tânără care este fotografiată în timp ce stă întinsă pe o canapea va fi percepută diferit de una care a pozat stând în picioare.

Înainte de a posta o fotografie de profil este indicat să-ţi formezi o idee despre media de vârstă a celor care folosesc un anumit site de dating. Persoanele de 20-25 de ani caută alte calităţi la un posibil partener decât cele de peste 30-35 de ani, de exemplu. Prin urmare, esenţial ar fi să cunoşti cât de cât audienţa căreia i te vei adresa pentru a ajunge să obţii rezultate cât mai apropiate de cele la care speri. 

„Frumoşii“ sperie potenţialii parteneri  

O fotografie de profil trebuie să respecte două reguli de bază: să transmită încredere în propria persoană şi să „vorbească“ despre cât de abordabilă este persoana în cauză. Mai exact, „traducerea“ atitudinii ar trebui să fie: „Mă bucur de viaţa mea şi dacă vei ajunge alături de mine, atunci ne vom putea bucura împreună de ea.“

De regulă, avem impresia că oamenii extrem de frumoşi în accepţiunea clasică (ochi mari, trăsături simetrice, un nas mic, pomeţi proeminenţi, bărbie puternică etc.) sunt cei care vor avea de unde alege un partener. Realitatea este însă diferită. Cu siguranţă, mulţi vor fi intresaţi să privească un astfel de„exemplar“, dar nu şi să abordeze o astfel de persoană, a explicat psihologul american Vivian Diller pentru psychologytoday. com. Aceasta consideră că o persoană care pare desprinsă din rândurile modelelor are mari şanse să fie percepută care fiind narcisistă, egoistă şi greu de abordat. 

În cele mai multe culturi, frumuseţea este privită ca acel ceva ce poate fi admirat de la distanţă, la fel cum se întâmplă în cazul prezentărilor de modă sau a concursurilor de frumuseţe. Aşa că, în final, cele mai multe dintre persoanele care doresc să cunoască un potenţial partener, tânjesc după cineva faţă de care să nu se simtă în inferioritate, să simtă că pot aborda fără teamă o femeie sau un bărbat. Până la urmă, senzualitatea şi intimitatea nu depind, în mod necesar, de atribute fizice excepţionale.

Atitudine relaxată şi zâmbete 

Întotdeauna, fotografiile relaxate, care prezintă atitudini cât mai fireşti, sunt de preferat imaginilor mult prea studiate. Astfel, o poză care înfăţişează o persoană în timp ce îşi plimbă câinele prin parc, ascultă muzică sau priveşte un apus de soare, va atrage mai mult interesul decât una care pare făcută în studioul unui fotograf profesionist. 

Chiar dacă multe persoane încearcă să schimbe anumite detalii care nu le convin înainte de a posta o fotografie, modificarea lor în Photoshop nu este tocmai o idee fericită. Mai degrabă ar trebui să ne lăsam pozaţi de un amic care se pricepe la fotografie, pentru că tipul de lumină poate să ne avantajeze chiar mai mult decât anumite retuşuri forţate. O imagine prea diferită faţă de modul în care arătăm în realitate nu va face decât să le arate posibililor parteneri că nu avem încredere în noi şi că, foarte probabil, nu suntem persoana faţă de care cineva se poate destăinui.   

Chipurile luminate de zâmbete sunt cele care atrag cel mai des atenţia pe un site de dating sau pe reţelele de socializare, explică Vivian Diller. Zâmbetele, cu cât sunt mai naturale şi dau impresia de interacţiune, cu atât transformă o persoană într-un magnet. Nu degeaba fotografii profesionişti îndeamnă fotomodelele „să facă dragoste cu camera“. Ideea este ca fotografia să pară că prinde viaţă, că este luminată de surâsul unei persoane.

Dacă zâmbetul este o condiţie esenţială pe care trebuie să o îndeplinească o fotografie de profil, coafura este al doilea aspect care nu trebuie lăsat la voia întâmplării. 

Felul în care arată părul unei persoane este mai important şi decât hainele purtate de aceasta în respectiva imagine. Astfel, părul lung, uşor ondulat, sugerează senzualitate în ceea ce le priveşte pe femei. Iar dacă doamna sau domnişoara este imortalizată în natură, cu atât mai interesant devine scenariul. Părul lăsat pe spate vorbeşte despre o fire relaxată, în vreme ce părul prin strâns în coadă sau în coc este mai potrivit pentru fotografiile din CV. Nu de alta, dar studiile au arătat că bărbaţii percep astfel de coafuri ca fiind proprii femeilor obsedate de control, care nu se pot bucura de viaţă. 

La fel, bărbaţii ar trebui să opteze pentru o frizură relaxată, fără a părea însă neîngrijiţi, devreme ce reprezentantele sexului frumos consideră că un look puţin „răvăşit“, completat şi de un început timid de barbă, transmite sensibilitate şi simţul umorului.

Informaţii cheie 

Cele mai multe site-uri de dating le sugerează cilenţilor să nu posteze fotografii în care apar alături de copii, părinţi, prieteni sau animale de companie şi să nu ofere prea multe detalii despre profesia sau pasiunile pe care le au, tocmai pentru a avea mai multe şanse de a fi contactaţi de posibili parteneri. 

Totuşi, dacă sunteţi părinte şi consideraţi că acest lucru este esenţial în dezvoltarea unei viitoare relaţii, atunci poate că ar fi mai înţelept să atrageţi de la bun început atenţia asupra acestui lucru. Nu în ultimul rând, dacă aveţi o pasiune care vă ocupă mare parte din timpul liber, fie că este vorba despre călătorii, alpinism sau echitaţie, poate că v-aţi dori ca cei interesaţi de voi să nutrească aceleaşi pasiuni.   

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite