Bărbaţii îşi doresc, în secret, ca partenerele lor să eşueze în ceea ce fac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii interpretează automat succesul partenerei de viaţa ca pe un eşec personal, această mentalitate fiind valabilă chiar şi atunci când membrii cuplului nu se află în competiţie directă. Cel puţin aşa arată rezultatele unui studiu realizat de Asociaţia Americană de Psihologie.

Egoul masculin ar putea avea de suferit atunci când soţiile sau iubitele excelează într-un domeniu, declară specialiştii americani. Concluziile unei cercetări publicate în paginile Jurnalului de Personalitate şi Psihologie Socială arată că bărbaţii îşi doresc, în secret, ca soţiile lor să eşueze în domeniile în care ei nu au merite deosebite.

„Este logic ca un bărbat să se simtă ameninţat atunci când partenera sa are rezultate mai bune în ceva ce fac împreună, cum ar fi încercarea de a slăbi“, a explicat Kate Ratliff, autoarea studiului care profesează la Universitatea din Florida. „Rezultatele studiului nostru arată, însă, că barbaţii interpretează succesul partenerei ca pe un eşec personal, chiar şi atunci când între cei doi nu există o competiţie directă“, a adăugat aceasta.

Pentru a elabora teoriile mai sus amintite, cercetătorii i-au rugat pe participanţii la studiu să efectueze un „test“de inteligenţă, urmând ca, mai apoi, să le comunice acestora şi rezultatele obţinute de partenera sau partenerul lor. 

La farşitul chestionării, cercetătorii au observat că bărbaţii deveneau inhibaţi şi frustraţi atunci când aflau că iubitele au obţinut un scor mai bun. Spre deosebire de partenerii lor, femeile se bucurau de succesul bifat de reprezentanţii sexului puternic, relatează publicaţia „The Telegraph“.Rezultatele studiului au fost elaborate în funcţie de răspunsurile a 896 de persoane heterosexuale.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite