Ce faci când nu ajungi la orgasm: 8 sexologi renumiţi prezintă cele mai bune sfaturi pentru femeile aflate la ananghie

0
0
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Atingerea orgasmului, în cazul femeilor, poate ridica probleme. Pentru a ne scăpa de povara frustrărilor care apar atunci când nu atingem plăcerea absolută în timpul sexului, care atârnă greu pe „umerii” relaţiei de cuplu, opt sexologi renumiţi şi-au împărtăşit cele mai valoroase sfaturi cu femeile aflate în această situaţie.

Publicaţia pentru femei „Women’s Health” a intervievat opt sexologi experimentaţi, dezvăluind care sunt, potrivit experţilor, cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aibă în vedere reprezentantele sexului frumos atunci când fac sex şi nu ajung la orgasm:

1. Explorează-ţi fanteziile sexuale

„Foloseşte-te de fanteziile tale sexuale pentru a scăpa de anxietate şi a te excita. Studiile au arătat că, cu cât o femeie se află mai aproape de orgasm, cu atât maio multe zone ale creierului, asociate cu stresul şi anxietatea, sunt dezactivate. Încearcă, deci, să te concentrezi pe o fantezie sexuală în timpul masturbării, chiar şi în timpul sexului, dacă simţi că te ajută. Nu trebuie neapărat ca în ea să apară partenerul tău, e terenul tău de joc, poţi să faci ce vrei”, explică Ian Kerner, doctor sexolog şi autorul cărţii „She Comes First”.

2. Masturbează-te frecvent

„Masturbează-te des. Cele mai multe dintre femei nu se autostimulează destul, iar lipsa orgasmului este cauzată de faptul că nu şi-au explorat corpul îndeajuns încât să ştie ce tehnici de stimulare dau cele mai bune rezultate. De asemenea, cercetările au arătat că femeile care se masturbează mai des au mai multă încredere în ele şi în corpul lor, fiind mai dezinhibate. Masturbarea regulată are şi efect medicinal, ajutând la reglarea hormonilor, lubrifierea vaginului şi intensificarea stării de excitaţie”, spune Kat Van Kirk, doctor sexolog şi terapeut.

3. Creează-ţi un ritual de relaxare înainte de sex

„Problemele de atingere a orgasmului sunt cauzate de multe ori de stres, anxietate, şi o părere proastă despre propria persoană. Încearcă să laşi stresul la uşa dormitorului şi să faci ceva ce te relaxează. Încearcă yoga, meditaţie, orice funcţionează pentru tine. Asta ar trebui să îţi aducă libidoul în formă”, explică doctorul sexolog Debra Laino. 

4. Concentrează-te pe călătorie

„Uită de orgasm! Cu cât îl faci o prioritate, cu atât mai greu va fi de obţinut. Concentrează-te pe plăcere, pe sentimente, pe descoperirea zonelor în care îţi place să fii atinsă cel mai mult. Aşa vei ajunge, de fapt, la orgasm”, sfătuieşte Jane Greer, doctor sexolog.

5. Lucraţi împreună

„Atinge-te în timp ce partenerul te penetrează, îţi face sex oral sau te stimulează cu degetele. Foloseşte aceleaşi tehnici pe care le foloseşti atunci când te masturbezi”, spune Zahna Vrangalova, doctor sexolog, cercetător şi profesor din New York.

6. Fii blândă cu clitorisul tău

„O mare problemă în calea orgasmului este stimularea clitorisului. Pentru că acesta conţine mii de terminaţii nervoase, zona se irită foarte uşor. Cele mai multe femei spun că, atunci când se întâmplă asta, au o senzaţie continuă că vor ajunge la orgasm, însă acest lucru nu se întâmplă. Acordă, deci, atenţie şi blândeţe acestei zone”, este sfatul sexologului cliic Dawn Michael. 

7. Experimentează prezenţa conştiente

„Uneori, femeile întâmpină probleme în atingerea orgasmului din cauză că se gândesc la fel şi fel de alte lucruri în timpul sexului. Pune mâinile pe spatele bărbatului tău, ascultă-i respiraţia, imaginează-ţi cât de tare se excită şi el atingându-te. Sexul este ocazia ideală pentru a te concentra asupra plăcerii tale, dar şi asupra celui pe care îl iubeşti. Foloseşte cu înţelepciune această perioadă”, spune Kelley Kitley, terapeut de cuplu din Chicago.

8. Asumă-ţi orgasmul

„Nu este treaba partenerului să îţi provoace un orgasm, treaba lor este să te susţină în drumul spre atingerea plăcerii. Dacă nu ai o relaţie sănătoasă cu propriul corp sau daca ai probleme în a atinge orgasmul de una singură, partenerul tău nu poate face nimic în plus pentru tine. Gândeşte-te la orgasmul tău ca la un cadou pentru voi amandoi, nu te aştepta ca partenerul să facă toată treaba”, a declarat doctorul sexolog Carlen Costa.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite