HTML-ul, boală cu transmitere sexuală: studiul care îi face de ruşine pe americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu efectuat de vouchercloud.net arată că americanii nu stăpânesc foarte bine noile tehnologii. De exemplu, 1 din 10 respondenţi au crezut că limbajul HTML este o boală cu transmitere sexuală, potrivit LA Times.

Vouchercloud.net este un site care oferă cupoane cu reduceri. „Tehnologia este foarte de interes pentru utilizatorii noştri  şi de la lună la lună vedem din ce în ce mai mulţi utilizatori care ne vizitează site-ul pentru cupoane pe care să le folosească când achizţionează dispozitive electronice sau servicii online“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „S-ar părea că unii dintre ei trebuie să mai citească câteva definiţii ale diverselor tehnologii“, a mai zis acesta.

Pe lângă faptul că 11% dintre cei care au răspuns la chestionar cred că HTML-ul face parte din aceeaşi categorie ca şi SIDA, studiul a mai relevat câteva informaţii interesante.

77% dintre respondenţi nu ştiu ce înseamnă SEO (search-engine optimization). 27% cred că „gigabyte“ este o insectă din America de Sud.  Aproape jumătate (42%) spun că „motherboard“ (placa de bază) este puntea unui vas de croazieră.

Nici MP3-urile nu sunt atât de cunoscute. 23% dintre persoane cred că MP3 este un robot din Star Wars. Blu-ray este un animal marin, cred 18% dintre respondenţi. Software-ul este un tip de îmbărăcăminte comodă pentru 15% din participanţii la studiu, iar USB este acronimul unei ţări din Europa, cred 12% din cei care au răspuns.

Vouchercloud.net a analizat răspunsurile a 2392 de bărbaţi şi femei cu vârste de peste 18 ani. Participanţilor nu li s-a zis că specifică la un studiu care ţine strict de tehnologie, ci li s-au dat întrebări din mai multe domenii. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite