8 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă eşti mamă de băieţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băieţeii se ataşează mai mult de mamele lor FOTO Huffington Post
Băieţeii se ataşează mai mult de mamele lor FOTO Huffington Post

Dacă eşti mama unei fetiţe, te poţi ajuta de propriile tale amintiri pentru a te ghida ca părinte, dar creşterea unui băieţel poate fi o provocare destul de mare, în cazul în care nu ai avut nici măcar un frate.

De la a-şi compara organele genitale şi până la obsesia pentru sport, iată 8 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre creşterea unui băieţel:

1. Vor fi avioane, trenuri şi maşinuţe împrăştiate prin toată casa

Maşinile şi tirurile de jucărie se vor înmulţi fără să-ţi dai seama, iar vaporaşele vor naviga prin cadă la fiecare baie pe care i-o faci micuţului tău. Băieţeii adoră orice zboară, navighează, are roţi, sapă sau amestecă. „Nu m-aş fi gândit niciodată că se poate distra atât de bine cu câteva maşinuţe”, spune Dana McCranie, mama a doi copii.

2. Au foarte multă energie

Băieţii aleargă şi se agită de când se ridică din pat şi până seara, când, de cele mai multe ori, trebuie să-i păcăleşti ca să adoarmă. „Dă-le sarcini şi unelte. Încurajează-i să-şi folosească toată energia pe care o au”, sfătuieşte Randolph Rovino, tatăl a trei băieţi.

image


3. Cumpăratul hainelor va fi floare la ureche

Garderoba unei fete se extinde pe măsură ce creşte, dar băieţii vor avea nevoie doar de pantaloni, încălţăminte şi tricouri. Iar aceste obiecte vestimentare se pot combina foarte uşor. „Poate că opţiunile sunt limitate, însă, aş prefera oricând să îmbrac un băieţel, şi nu o fetiţă. Totul este mai simplu”, este de părere Bonnie Vensgrow, care are, la rândul său, un băieţel.

4. Va începe să fie fascinat de organul genital mai devreme decât crezi

Fascinaţia băieţelului tău în legătură cu penisul său va începe mai devreme decât te aştepţi. De fapt, micuţii încep să îşi atingă organul genital de îndată ce îi conştientizează existenţa. „Îmi amintesc când alte mămici îmi spuneau să nu mă îngrijorez când fiul meu îşi va atinge penisul, pentru că este ceva normal. De câte ori are un moment liber, băieţelul meu îşi atinge penisul. De fapt, în mod ironic, singura dată când nu pune mâna acolo este când foloseşte toaleta”, povesteşte Melissa Phipps, mama a doi copii.

5. Sunt „duri” din naştere

Îmbrăţişările se transformă în lupte – cam aşa îşi arată micuţii afecţiunea. „Fiii mei trebuie să se atingă constant şi să fie mai mereu unul aproape de celălalt. Ne-am renovat de curând pivniţa şi a devenit un teren de joacă uriaş pentru ei. Mereu aud «M-a lovit!», «Nu, el m-a lovit primul!», povesteşte Stacy Genovese. Deşi obositor, acest comportament este absolut sănătos. Interacţiunea fizică este un ingredient bun pentru dezvoltarea relaţiilor, spun specialiştii. Ea stimulează secreţia hormonilor responsabili de buna dispoziţie şi dezvoltă inteligenţa.

6. Vei ajunge destul de des la spital

Există băieţi şi mobilă, de exemplu. Această combinaţie va duce, deseori, la zgârieturi, vânătăi şi copci. Pentru că sunt foarte activi şi agitaţi, băieţii se accidentează destul de des. „Este destul de greu să nu te simţi vinovată atunci când se întâmplă câte un eveniment, însă, nu te îngrijora. Alţi părinţi înţeleg, cu siguranţă”, spune Melissa Phipps.

7. Pipi, pipi peste tot

Pe podea, în spatele vasului de toaletă, pe pereţi – aparent, este nevoie de timp şi atenţie pentru a nu împrăştia urina prin toată baia. „Urinatul peste tot nu încetează niciodată. Singurul lucru care se schimbă este că, odată ce cresc, se măreşte şi raza de acţiune”, a declarat Shirlie Sharpe, mamă la rândul său.

 

8. Umorul lor scamatoresc va apărea mai devreme decât crezi

Umorul băieţilor este, deseori, greu de înţeles. „Cine s-ar fi gândit că glumele cu vânturi sunt parte din dezvoltarea unui băieţel? La scurt timp după ce învaţă să vorbească, trasul vânturilor va fi subiectul lui preferat. Nu ştiu exact când ia sfârşit această fază”, spune Phipps. Nu fi surprinsă dacă vei auzi că cina ta are gust de „caca”. Dacă vei râde la glumiţele băieţelului tău, le vei face mai valoroase şi vei încuraja acest comportament, aşa că încearcă să rămâi serioasă.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite