8 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă eşti mamă de fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele ating anumite etape ale dezvoltării mult mai repede decât băieţii de aceeaşi vârstă. FOTO femside.com
Fetele ating anumite etape ale dezvoltării mult mai repede decât băieţii de aceeaşi vârstă. FOTO femside.com

Atunci când afli că vei fi mama unei fetiţe, te gândeşti, inevitabil, la discuţiile mamă-fiică, la asortatul hăinuţelor şi la jocul „de-a bucătăria”, activităţi pe care le-ai făcut şi tu, copil fiind. Totuşi, există câteva probleme de care mamele se vor „lovi” în creşterea unei fetiţe.

Iată care sunt câteva dintre acele etape care îţi vor da, mai mult sau mai puţin, bătăi de cap:

1. Îi vei lua multe lucruri de care nu are nevoie

Îi vei cumpăra elastice de păr, chiar dacă va fi tunsă scurt, dresuri cu buline, poşetuţe şi şosete care arată precum pantofii de balet. Nu va dura mult până când fetiţa ta va avea o colecţie de accesorii mai mare decât a ta.

„Îi cumpăr în permanenţă lucruri de care nu are nevoie. Are o pasiune pentru modă, iar eu îi cumpăr tot ce îşi doreşte, probabil pentru că părinţii mei nu mi-au oferit mie ce mi-am dorit”, a declarat Tara Porter Skibar, mamă a trei copii.

2. S-ar putea să fie mai feminină decât tine

Oricât ai încerca să creezi un mediu neutru pentru dezvoltarea ei prin plasarea câtorva maşinuţe, trenuleţe şi fel de fel de alte jucării pentru băieţi, majoritatea fetiţelor dezvoltă o pasiune pentru prinţese şi păpuşi Barbie. „Samantha mea este foarte feminină. Îi plac poşetele, bijuteriile, iar rujul este lucrul ei favorit. Când avea 4 ani, m-a rugat să îi cumpăr tocuri şi sutiene”, a declarat Kelly G. Phillips.

3. Începe să-ţi împrumute pantofii şi genţile de cum învaţă să meargă în picioare

Perioada de la un an la trei ani este perfectă pentru jocurile cu îmbrăcămintea mamei. Majoritatea fetiţelor au obiceiul să poarte hainele mamei, la început doar ca formă de imitare. Nu va trece prea mult până când va împrumuta hainele şi bijuteriile tale în afara casei, aşa că ai face bine să te obişnuieşti cu ideea. 

image

„Am o pereche de ochelari de soare de firmă pe care fiica mea mi-o tot împrumută pentru a-şi face selfie-uri pe care le pune pe Instagram”, a mai povestit Tara Porter.

4. Totul începe devreme

Toţi copiii sunt diferiţi, dar se ştie că fetele ating anumite etape ale dezvoltării mult mai repede decât băieţii de aceeaşi vârstă. „Emma a făcut totul «în grabă». A mers pentru prima dată în picioare când avea doar nouă luni şi a învăţat să folosească oliţa înainte să împlinească doi ani. A făcut foarte multe lucruri înainte de vreme”, îşi aminteşte Kelly G. Phillips.

5. Va poza „sexy” şi te va lua prin surprindere

image

„Samantha a început să dea din funduleţ la o petrecere. Am crezut că o să mor de râs. La fel râdeau şi restul invitaţilor, iar asta a încurajat-o să continue cu dansul. Când i-am cerut să înceteze, m-a privit inocent, întrebând dacă face ceva greşit”, a mai spus Phillips.

6. Va trece prin perioada „nu mă îmbrac decât cu rochiţe”

Undeva în jurul vârstei de 3 ani, va începe să decidă singură ce vrea să îmbrace, iar hăinuţele alese de fetiţa ta nu vor fi de fiecare dată în conformitate cu vremea, standardele de decenţă sau cu rândul de haine curate din şifonier. Dacă vei încerca să elimini din garderoba ei fustiţele, îşi va direcţiona, cu siguranţă, atenţia spre altă piesă vestimentară.  

7. Va strânge foarte multe lucruri nefolositoare

fetiţele au obiceiul să colecţioneze tot felul de obiecte: clame, elastice de păr, gume de şters, petale de flori, dopuri de la sticle, nasturi, insecte moarte şi cam tot ce-i va încăpea în poşetuţă.

8. Vă veţi certa mereu din cauza părului

Ei îi place să-l ţină desprins, dar tu îi spui să îl prindă. Vrei să îi faci bucle, dar stai, se descurcă şi singură. Certurile pe această temă nu vor înceta până nu vei da înapoi şi nu o vei lăsa să-şi aranjeze părul aşa cum doreşte.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite