8 detalii importante: ce nu ştiai despre părul pubian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe persoane aleg să-şi îndepărteze părul pubian, în timp ce altele preferă să îl lase aşa cum este, natural. De obicei femeile sunt mai interesate de raderea sau epilarea, totală sau parţială, a părului pubian. Decizia este motivată în special de preferinţele partenerului.

Iată câteva informaţii pe care puţini le ştiu despre acest delicat subiect, potrivit Yourtango.com.

1. Nimeni nu ştie motivul exact pentru care oamenii au păr pubian, după milioane de ani de evoluţie a speciei. Medicul Madeleine Castellanos crede că acest păr nu a dispărut pentru că el păstrează feromonii, particule produse de corp, care au ca rol atragerea unui partener de sex.

2. Părul pubian oferă protecţie împotriva bacteriilor din zona intimă şi a leziunilor pielii, care pot să apară prin frecarea care are loc în această zonă.

3. Femeile care vor să se epileze şi să scape astfel de părul pubian ar trebuie să facă această dureroasă operaţiune în prima săptămână după ciclul menstrual. Castellanos spune că în această perioadă corpul este mai puţin sensibil la durere.

4. Un studiu demonstrează că în timpul actului sexual are loc şi un transfer de păr pubian între parteneri. Prin urmare, eliminarea părului poate fi considerată o normă de igienă intimă.

5. Părul pubian are deseori o culoare diferită de părul de pe cap. Asta se întâmplă pentru că melatonina este cea care îi conferă o anumită culoare, iar cantitatea de melatonină produsă de organism diferă de la o zonă a corpului la alta.

6. În epoca victoriană, multe femei îşi rădeau părul pubian ca să nu facă păduchi. Apoi, ele foloseau peruci speciale pentru zona pubiană, numite Merkin.

7. De obicei, persoanele care au o viaţă sexuală activă sunt mai interesate să-şi îndepărteze părul pubian, comparativ cu cele care nu fac sex, conform unui studiu realizat pe această temă. 

8. Indiferent de controversele privind rostul părului pubian, este evident că apariţia lui înseamnă că persoana a devenit fertilă şi poate fi activă sexual. Prin urmare, în decursul timpului, acest păr a fost considerat o dovadă a maturităţii sexuale, atrăgând astfel un potenţial partener.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite