6 motive pentru care bărbaţii înşală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infidelitatea este o problemă cu care se confruntă dintotdeauna cuplurile. Ce îi împinge pe bărbaţi în braţele unei alte femei?

Unii invocă motive biologice şi vorbesc despre predilecţia ancestrală a masculilor spre împrăştierea genelor în stânga şi în dreapta. Însă realitatea ar fi alta, conform unui articol publicat de shine.yahoo.com. Cauzele care pot determina un bărbat să-şi trădeze partenera sunt multe, dar lipsa controlului şi premeditarea se numără printre cele mai importante. Iată şi principalele motivele pentru care unii bărbaţi înşală:


6. Vor mai mult sex

La un moment dat, bărbaţii aleg să fie credincioşi unei singure femei. Se însoară pentru că sunt îndrăgostiţi până peste urechi, dar şi pentru că îşi doresc să facă sex cu ea în mod regulat, fără a fi arătaţi cu degetul de cei din jur. Nu degeaba se spune că sexul este un ingredient extrem de important pentru orice relaţie reuşită. Prin urmare, degeaba te iubeşte, dacă în pat nu ies scântei. Mai devreme sau mai târziu se va reorienta.     

5. Au fost înşelaţi la rândul lor

M-a trădat, o înşel la rândul meu ca să mă răzbun. O atitudine imatură, ce-i drept, dar mulţi bărbaţi au impresia că trădarea plătită cu aceeaşi monedă reglează conturile cu femeia iubită. Probabil că vor suferi şi mai mult după ce vor vedea că înşelatul din răzbunare va duce la o răcire accentuată a relaţiei. Pentru că dacă ea a decis să facă sex cu altul, este foarte posibil să fi luat în calcul o eventuală despărţire. Răzbunarea nu rezolvă problema, ci o acutizează prin validarea sentimentelor negative pe care partenera le are deja faţă de jumătatea ei.    

4. Vor să verifice dacă mai sunt atractivi

Cu toţii simţim nevoia să fim doriţi şi consideraţi atractivi, confirmări pe care le aşteptăm nu doar din partea persoanei iubite, ci şi din partea celor din jur. Un mic flirt din când în când este chiar benefic pentru o relaţie, îi mai adaugă puţină sare şi piper, dar pentru bărbaţii nesiguri nu va fi niciodată suficient. Şi asta pentru că ei au nevoie să meargă până la capăt pentru a se simţi apreciaţi pe deplin. Acesta este unul dintre motivele de infidelitate legate în mod direct de viaţa sexuală nesatisfăcătoare alături de parteneră.

3. Nu pot refuza ocazia

Este capcana în care pică, de regulă, bărbaţii care nu au experienţă în relaţia cu sexul frumos. Nu se întâmplă prea des ca femei extraordinar de arătoase şi dornice de o aventură să se ofere pe tavă bărbaţilor. Aşa că atunci când se trezesc într-o asemenea împrejurare, unii nu pot lăsa ocazia să treacă pe lângă ei. 

2. Nu mai este atras de tine

Dorinţa păleşte dacă nu este întreţinută de parteneri. Indiferent dacă este vorba despre faptul că ea s-a îngrăşat sau de alte probleme, aproape că nu realizezi cum sapă rutina la temelia unei relaţii. Aşa ajunge bărbatul la concluzia că stă lângă o persoană diferită de cea de care s-a îndrăgostit la început şi, în loc să găsească o soluţie comunicând despre ceea ce simte, decide să-şi caute fericirea în altă parte.   

1. S-a dus iubirea

Sentimentele puternice care v-au unit s-au diluat şi, după cum aflăm pe măsură ce ne maturizăm, dragostea este cea care face sexul şi mai interesant. Dacă scoţi iubirea din ecuaţie, rămâi numai cu dorinţa sexuală, animalică. Acesta este şi motivul pentru care, de regulă, aventurile de-o noapte sau reînvierea fostelor relaţii se dovedesc nesatisfăcătoare. Când se duce fiorul, bărbaţii au tendinţa de a umple golul cu un chip nou, chiar dacă surogatul nu se va ridica la aşteptările lor. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite