5 sfaturi pentru a linişti copiii furioşi: „Încercaţi să nu îi agitaţi mai mult prin reacţiile voastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai grea meserie ste cea de părinte. Dacă aveţi copii, înseamnă că deja aţi făcut cunoştinţă cu cel puţin una dintre crizele lor de furie. Fără îndoială ştiţi ce înseamnă acel amestec de emoţii negative, frustrare şi lipsă de soluţii cu privire la rezolvarea problemei.

Cei mai mulţi dintre părinţi au experimentat deja momentele de furie ale copiilor. Se enervează, plâng şi nu dau semne că ascultă ce li se spune. Noile generaţii de copii devin din ce în ce mai agitate, iar părinţii, la rândul lor stresaţi de job şi griji cotidiene, reuşesc tot mai greu să îi liniştească.

Tricia Ferrara, terapeut din New Yorkde, mamă la rândul ei,  a publicat un ghid pentru părinţi, ce conţine sfaturi cu privire la reuşita consolidării relaţiei acestora cu cei mici.

Încearcă să previi

Da, puteţi preveni crizele de furie, a spus Ferrara. În momentul în care sunt obosiţi sau le este foame, ei nu spun ce se întâmplă şi se pun pe plâns.„ În plus, încercaţi să nu duceţi copiii în locurile unde nu se simt bine. Îmi vine în minte momentul în care eu am decis să iau copiii cu mine la cumpărături, chiar înainte de cină. Nu a fost o mişcare inteligentă”, a spus specialistul.

Nu lua în considerare ce cred ceilalţi

Chiar dacă probabil vă este greu, trebuie să renunţaţi să luaţi în considerare părerile celor din jurul vostr, care urmăresc momentele jenante în care copiii ţipă. „Întotdeauna le spun părinţilor, trebuie să se oprească şi să acţioneze calm. Încercaţi să nu îi agitaţi şi mai mult prin reacţiile voastre”, a recomandat Ferrara, conform cnn.com.

Frustrarea copilului

Adulţii trebuie să găsească moduri creative de a-şi impune autoritatea, în aşa fel încât să nu-i frustreze pe cei mici. „Creaţi-vă propriul mod de a vă împăca. Planificaţi-vă să număraţi împreună până la trei, atunci când sunteţi supăraţi, şi luaţi-o de la capăt”, a spus terapeutul.

Nu plecaţi de acasă fără să hotărâţi împreună ce veţi face

„Cea mai mare greşeală a părinţilor este că pleacă la drum fără o strategie. Părinţii trebuie să le spună copiilor că prin plans şi obrăznicie, nu vor obţine ceea ce îşi doresc. Înainte de a pleca, lămuriţi-i cum doriţi să se comporte pentru a primi ceea ce îşi doresc. Atunci când începe să se comporte urât, în loc să îl cerţi, mai bine îi explici câte lucruri poate pierde prin comportamentul lui. Dacă reuşeşti să anticipezi comportamentul celui mic, să fii cu un pas înaintea lui, ai putea obţine rezultate mult mai bune”, este de părere specialistul.

Ajută-ţi copilul să exprime ceea ce simte

„În cazul în care copilul este agitat, de multe ori nu poate să exprime ceea ce simte. Tot ce trebuie să faci este să-l înveţi să ceară ajutor şi să explice lucrurile care nu-i plac", a spus Ferrara.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite