4 moduri ciudate în care femeile ajung la orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au înregistrat cazuri în care femeile aflate, de regulă, la cea de-a doua sarcină, au resimţit în tipul naşterii naturale senzaţii similare cu cele din timpul orgasmului, acest fenomen fiind numit naştere orgasmică. FOTO Arhiva
S-au înregistrat cazuri în care femeile aflate, de regulă, la cea de-a doua sarcină, au resimţit în tipul naşterii naturale senzaţii similare cu cele din timpul orgasmului, acest fenomen fiind numit naştere orgasmică. FOTO Arhiva

Femeile ajung uneori la orgasm şi fără contact sexual sau în urma autosatisfacerii erotice, deşi ar putea să pară bizar. Există cel puţin patru astfel de moduri în care reprezentantele sexului frumos experimentează plăcerea sexuală.

Durere şi plăcere în timpul naşterii naturale

S-au înregistrat cazuri în care femeile aflate, de regulă, la cea de-a doua sarcină, au resimţit în tipul naşterii naturale senzaţii similare cu cele din timpul orgasmului. S-a făcut şi o cercetare în acest sens, la care au participat moaşe care au asistat peste 200.000 de naşteri, iar în 668 de cazuri femeile au prezentat senzaţii asemătoare cu cele induse de orgasm. Mai interesant a fost că 9 dintre mame au avut orgasm şi au catalogat ca atare ceea ce au simţit.

Explicaţia găsită de oamenii de ştiinţă se referă la faptul că procesul de expulzare a copilului stimulează şi zone ale vaginului care în mod normal sunt stimulate în timpul orgasmului. Rezultatele studiului au arătat că acest lucru se întâmplă chiar mai frecvent, dar nu s-a putut estima exact ţinând cont că studiul nu a fost făcut cu participarea mamelor, notează publicaţia Medical Daily.

Combinaţia câştigătoare

Orgasmul poate fi obţinut şi în cazul anumitor exerciţii de respiraţii, combinate cu activarea unor scenarii erotice şi contractarea muşchilor pelvieni, totul însoţit de gemete, după cum a descoperit Barbara Carrellas. Despre capacitatea acesteia de a atinge astfel orgasmul s-a realizat şi un documentar difuzat în emisiunea Strange Sex, difuzată de canalul de televiziune american TLC. Cu această ocazie s-a stabilit că acelaşi proces funcţionează şi în cazul bărbaţilor, după ce doi cercetători de la Universitatea Rutgers au testat metoda, timp în care erau monitorizaţi pentru a li se înregistra reacţiile.

Stimularea piciorului

Deşi se întâmplă destul de rar, este cunoscut cazul unei femei de 55 de ani, care a avut şase orgasme pe zi, toate cu plecare din piciorul său stâng. Situaţia a durat timp de un an şi jumătate, până când a consultat mai mulţi medici şi s-a descoperit că terminaţiile nervoase din piciorul stâng erau diferite de cele din piciorul drept, şi că din acest motiv primea informaţii senzoriale greşite.

După efort, plăcere

Există şi o denumire pentru orgasmul care apare în timpul practicării exerciţiilor fizice, şi anume coregasm (care face referire la o anumită coregrafie necesară atingerii orgasmului –n.r.). Un studiu de la Universitatea  Indiana a relevat că femeile care practicau sport, fie că era vorba despre genuflexiuni, căţărat pe frângie, înot, ridicat greutăţi sau chiar yoga puteau să-şi inducă orgasmul în timpul acestui tip de efort care implică contractarea muşchilor pelvieni, un flux sangvin mai crescut în zona vaginului, urmare a efortului intens, şi o presiune pusă asupra clitorisului, urmare a anumitor poziţii. Dintre subiecţii testaţi, 44% experimentaseră orgasmul în acest fel de cel puţin 11 ori sau mai mult, de-a lungul timpului.

 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite