Cum se simte orgasmul masculin: orgasmul femeilor este mai intens decât al bărbaţilor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi reprezentanţi ai sexului tare au acceptat să descrie felul în care simt orgasmul, dacă senzaţiile sunt mai intense atunci când ajung la climax în timpul sexului sau prin masturbare, dar şi cine iese mai câştigat dintr-o partidă de sex când vine vorba de satisfacţia sexuală: femeia sau bărbatul?

Conform studiilor ştiinţifice s-a ajuns la concluzia că orgasmul masculin durează mai puţin decât cel feminin, dar este mai intes, şi poate fi experimentat, de regulă, o singură dată în timpul unui act sexual. În cazul femeilor, atunci când sunt stimulate aşa cum au nevoie, acestea pot avea parte de mai multe orgasme în timpul unui singur act sexual şi recuperarea energiei de după climax este mult mai rapidă decât în cazul bărbaţilor.
În lumina acestor date, publicaţia Your Tango a realizat un sondaj în rândul bărbaţilor pentru a afla cum se simte orgasmul masculin.

Creierul pare că se opreşte şi urmează un moment de claritate extraordinară

Andrew, un programator de 30 de ani, spune că în timpul sexului are senzaţia că intră într-un soi de transă, de parcă ar fi un robot. Deşi fizic este alături de partenera sa, mintea lui pare că intră într-o pădure întunecată. Apoi, când soseşte orgasmul, totul pare că are un sens pentru o fracţiune de secundă. „Ca şi cum aş vedea lucrurile clar pentru prima dată. Cred că asta este cel mai intens lucru când vine vorba de orgasm, clipa care urmează imediat după ejaculare”, a explicat acesta.

Intensitatea variază în funcţie de cât de mult reuşeşti să rezişti

Paul, un actor de 23 de ani, povesteşte că a avut parte de cele mai intense orgasme atunci când a reuşit să nu-şi dea drumul când a ajuns aproape de orgasm. „Este o diferenţă clară între a te lăsa purtat de moment şi de a-ţi da drumul cu prima ocazie, şi a fi determinat să te abţii. Parcă mă simt de un milion de ori mai epuizat după ce mă abţin de câteva ori şi abia apoi îmi permit să ajung la orgasm”, a relatat acesta.  

Te simţi traversat de energie

Adam, un designer de 27 de ani, spune că orgasmele obţinute atunci când se masturbează sunt diferite de cele la care ajunge atunci când face sex. Masturbarea îi oferă o eliberare necesară, mecanică, însă orgasmul pe care îl obţine în timp ce face dragoste cu o femeie îi oferă o senzaţie aproape spirituală. „Mă simt de parcă fac schimb de suflete cu cineva. Ca să nu par prea sensibil, pot să spun că este ca şi când faci schimb de energii cu o altă persoană. În opinia mea, să fii atât de apropiat de cineva te face extrem de vulnerabil, cel puţin pentru respectiva perioadă de timp”, spune acesta.

„Orgasmul femeilor durează mai mult, dar cred că este şi mai intens”

Wes, 26 de ani, lucrează în publicitate, şi mărturiseşte că iubita lui pare că experimentează în valuri plăcerea adusă de orgasm. ”Orgasmul bărbaţilor nu este astfel. Noi avem un moment de 3 sau 4 secunde foarte intense, dacă avem parte şi de atât, apoi întregul corp devine amorţit. Este o senzaţie plăcută, dar cred că orgasmul femeilor este mai intens decât al bărbaţilor”, consideră acesta.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite