3 mituri despre sex care ne împiedică să găsim dragostea adevărată: cum îndepărtăm oamenii potriviţi fără să ne dăm seama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un lucru în care multe femei au tendinţa să creadă este că bărbaţilor le place sexul atât de mult încât o partidă incendiară de sex de la primele întâlniri îi va face să se îndrăgostească pe loc. FOTO velvet.hu
Un lucru în care multe femei au tendinţa să creadă este că bărbaţilor le place sexul atât de mult încât o partidă incendiară de sex de la primele întâlniri îi va face să se îndrăgostească pe loc. FOTO velvet.hu

Libertatea sexuală din zilele noastre nu este întotdeauna de ajutor atunci când sperăm să găsim persoana potrivită pentru noi, acel om alături de care să ne simţim minunat nu numai din punct de vedere sexual. Există o serie de mituri despre sex care se pot dovedi adevărate obstacole în descoperirea iubirii adevărate şi în clădirea unei relaţii de cuplu.

Un studiu recent a indicat faptul că 1 din 5 femei născute în 1969 nu au devenit mame, faţă de 1 din 9 în 1942.  Dintre cele care nu aveau copii, 80% nu reuşiseră să devină mame nu din cauza unor probleme medicale sau pentru că asta fusese alegerea lor, ci pentru că nu reuşiseră să aibă parte de o relaţie stabilă şi să descopere bărbatul lângă care ar fi putut să întemeieze o familie. 

Experţii în sexualitate consultaţi de publicaţia Woman’s Health au precizat că, adesea, oamenii din ziua de azi se lovesc de trei mari mituri despre sex atunci când speră să-şi găsească un partener de viaţă, mituri în care trebuie să înceteze să mai creadă:

1.Bărbaţii singuri fac sex cu oricine le pică în plasă

La modul general, femeile au tendinţa să creadă să bărbaţii care nu sunt implicaţi într-o relaţie sunt un fel de maşini de făcut sex, care se gândesc numai la următoarea femeie care le va intra în pat. Însă, conform unui studiu făcut de renumitul Institut de Cercetare Kinsey, numai 43% din bărbaţi se gândesc la sex de câteva ori într-o săptămână sau chiar de câteva ori într-o lună, pentru ca acest lucru să fie valabil pentru 67% din femei. Un alt studiu a indicat că  numai 50% dintr-un lot de subiecţi de sex masculin, cu vârste între 18 şi 29 de ani, făcuseră sex în ultimele 12 luni.

De aceea, femeile ar trebui să aştepte o vreme mai îndelungată înainte de a face sex cu un bărbat, lucru valabil şi pentru un bărbat, dacă vor să creeze o legătură emoţională specială cu persoana care le-a atras atenţia. Nici bărbaţilor nu le place să se grăbească atunci când întâlnesc o femeie alături de care simt că doresc să întemeieze o relaţie. Conform altor studii, bărbaţii şi femeile care fac sex de la primele întâlniri nu reuşesc să formeze o astfel de legătură emoţională profundă cu partenerii.

2. Sexul ocazional te ajută să cunoşti mai repede un bărbat care îţi place

Un lucru în care multe femei au tendinţa să creadă este că bărbaţilor le place sexul atât de mult încât o partidă incendiară de sex de la primele întâlniri îi va face să se îndrăgostească pe loc.  Adevărul este exact invers. De fapt, femeile sunt cele care se simt mai conectate cu un bărbat după ce au făcut sex, în timp ce bărbaţii devin mai ataşaţi abia după ce află mai multe despre parteneră şi despre cum o pot face fericită. Când o femeie are orgasm, hormonii pe care îi produce organismul, mai ales oxitocina, ajută la formarea unui sentiment de afecţiune, care permite dezvoltarea sentimentelor de iubire. Femeile, spre deosebire de bărbaţi, produc mai multă oxitocină. De aceea, femeilor le este greu să facă sex ocazional fără să se implice emoţional, cum se întâmplă în cazul bărbaţilor.

În cazul bărbaţilor, nivelul de dopamină este cel care creşte atunci când fac sex, o substanţă care oferă senzaţii similare cu cele induse de cocaină, deci creează dependenţă. Aşa se explică şi motivul pentru care bărbaţii dau impresia că vor mereu să facă sex: este reacţia organismului la dopamină.

3. Cu cât ai mai mulţi parteneri sexuali, cu atât cresc şansele de a-l descoperi pe cel potrivit 

Se spune că trebuie să săruţi multe broaşte până vei găsi un prinţ, dar în realitate lucrurile nu stau chiar aşa. Şansele de a descoperi dragostea adevărată atunci când avem o mulţime de relaţii de scurtă durată sunt mici. Bărbaţii care fac sex ocazional cel mai des sunt tocmai cei care nu îşi doresc o relaţie de lungă durată, cel puţin nu cu acele femei cu care fac sex din prima seară, apoi dispar. Adesea, bărbaţii care caută o relaţie serioasă cu o femeie nu se vor simţi interesaţi de o parteneră, dacă vor simţi că aceasta nu este interesată de aşa ceva. 

Sexologii le recomandă femeilor care vor o relaţie de durată să nu facă sex cu un bărbat de la primele întâlniri, pentru că astfel îi transmit că este mai interesată de aspectul sexual decât de clădirea unei relaţii. Bărbatul nepotrivit va dori acest lucru, în timp ce bărbatul potrivit va căuta pe altcineva. 
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite