Articol publicitar

Vă mutaţi împreună? Cum trebuie să îţi pregăteşti dormitorul

Publicat:
Ultima actualizare:
Advert

Când vă mutaţi împreună, trebuie să te avertizeze cineva că dragostea nu ţine loc şi de locuinţă. E nevoie să te ocupi şi de partea practică a mutatului, căci doar din dragoste nu se poate trăi. Cu tot romantismul în suflet, e nevoie te apuci de treabă şi să faci ce e necesar pentru a transforma spaţiul într-unul locuibil de doi oameni care sunt într-o relaţie intimă.

Nu cu părinţii, nici cu tine însuţi sau însăţi, ci cu fiinţa pe care o iubeşti. Aşadar, prima cameră de care ar trebui să te ocupi este dormitorul.  

De ce dormitorul şi nu bucătăria? Ei bine, în dormitor veţi dormi împreună şi veţi experimenta legătura amoroasă mai mult decât în orice altă cameră. E destul de important, aşa-i?  

Mutatul împreună este un moment plin de încărcătură emoţională. De aceea, e nevoie de mai multă apropiere decât în alte perioade ale relaţiei. La începutul locuirii în acelaşi spaţiu, ar trebui să vă acceptaţi unul pe altul cu obiceiurile (ciudate) ale fiecăruia. Este perioada în care apar din nou compromisurile, pentru că trebuie să împarţi un spaţiu la comun cu un om aproape străin. Spun străin pentru că niciun iubit sau iubită nu poate lua locul unui părinte cu care ai locuit aproape douăzeci de ani.

Pe lângă compromisuri legate de obiceiuri, ar trebui să cădeţi de acord asupra felului în care decoraţi apartamentul. Până la urmă, e important să vă simţiţi bine amândoi, căci, altfel, apar frustrările. De vreme ce dormitorul e camera folosită cel mai mult la comun, e important să te asiguri că e mobilat corespunzător. În continuare, poţi vedea că ai nevoie doar de trei elemente cu care să mobilezi un dormitor, astfel încât mutatul împreună să fie o experienţă de neuitat.

1. Creează spaţiul intim

Deşi cu toţii cred că visăm cu ochii deschişi la o realitate ca în filmele romantice sau romanele de dragoste, în care te poţi hrăni doar din dragoste şi pâine, în realitate, ai nevoie de ceva mai mult. Dormitul pe o saltea aşezată pe jos poate fi o soluţie pentru când locuieşti singur, dar când iubitul sau iubita se mută cu tine, vei avea nevoie de un pat zdravăn.

Pentru a da o notă de eleganţă camerei şi a crea o atmosferă romantică, poţi alege un pat tapiţat. Spre deosebire de paturile cu cadru din lemn, paturile tapiţate pentru dormitor îţi oferă stimuli pentru simţuri. Ele sunt acoperite cu un material moale, care este aplicat pe spetează şi cadru şi foarte plăcut la atingere.

Pentru a crea spaţiul perfect de odihnă, apropiere şi intimitate, adaugă pe patul tapiţat o saltea ortopedică. Poţi găsi saltele ieftine, ortopedice, începând de la 224 de lei şi cu garanţie trei ani, ceea ce îţi dă  timp suficient ca să realizezi dacă e ceea ce îţi doreşti sau nu.

Advert

2. Pune la cale o schemă de iluminat

Felul în care lumina îmbracă o cameră poate fi o artă. Există chiar specialişti şi firme care se ocupă cu a crea instalaţii care să pună în valoare nişte produse sau o încăpere, fie ea în cadrul unei case sau al unei săli în care se desfăşoară evenimente.

Pentru a da un aer romantic şi relaxat dormitorului, schema cea mai des întâlnită de iluminat presupune o lustră de tavan şi lămpi pentru citit, fie pe o parte a patului, fie pe ambele părţi. Lustra de tavan ar trebui să aibă o lumină caldă, îndreptată în sus. Acelaşi principiu se aplică şi lămpilor de lângă pat, diferenţa venind din braţul flexibil pe care îl poţi ajusta.  

E important să ai mai multe surse de lumină în cameră, deoarece una singură poate deveni obositoare.

3. Aşterne un covor moale

Pe lângă patul mare şi odihnitor iluminat de lustra din tavan şi lămpi, îţi propun să aşterni pe podea un covor moale. Ca şi tapiţeria patului, un covor moale e răsfăţ pentru simţurile tale.

Alegând un covor, poţi să suplineşti lipsurile pe care le ai atunci când sunteţi proaspăt mutaţi împreună. Dacă aveţi o cameră intimă în care vă simţiţi excelent, vă veţi începe zilele cu mai multă energie pentru a continua treabă bună începută.

În final, nu uita că e nevoie de un pic de timp să te gândeşti şi să discuţi cu partenerul sau partenera care sunt detaliile mobilării dormitorului. În acest articol am prezentat aspectele principale ale mobilării cu un buget mic, dar şi anumite principii legate de iluminat şi consistenţa materialelor pentru covor şi pat. Lasă-te purtat de valul de idei şi foloseşte avântul dragostei pentru a vă crea împreună un dormitor de vis. Mult succes!

Imagine de Becca Tapert via Unsplash 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite