Un psiholog de la Harvard dezvăluie secretul dezvoltării încrederii în sine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta dezvoltării încrederii în sine prezentată de un psiholog al Universităţii Harvard FOTO Arhivă
Reţeta dezvoltării încrederii în sine prezentată de un psiholog al Universităţii Harvard FOTO Arhivă

Plecând de la ideea că „trebuie să te prefaci până când reuşeşti“, Amy Cuddy, psiholog al prestigioasei Universităţi Harvard şi autoarea cărţii „Prezent“, descrie metoda inedită pe care a găsit-o pentru a-şi ajuta pacienţii să-şi dezvolte încrederea în propria persoană.

Încrederea în sine este unul dintre cei mai importanţi factori în determinarea succesului în viaţă. Un sentiment sporit de auto-cunoaştere îi face pe oameni mai curajoşi să încerce lucruri noi, îi ajută să îşi revină mai uşor după eşecuri şi este o atitudine foarte agreată atunci când vine vorba de contextele sociale şi profesionale, scrie good.is. Totuşi, pentru unele persoane poate fi o adevărată provocare să-şi dezvolte încrederea în sine. Când simţi că eşti capabil să-ţi îndeplineşti visele şi că poţi muta munţii din loc, atunci nivelul de încredere în propriile forţe este la cote maxime. Totuşi, majoritatea oamenilor traversează perioade în care se confruntă cu adevărate probleme din acest punct de vedere.

Amy Cuddy, psiholog al Universităţii Harvard şi autoarea cărţii „Prezent“, este de părere că cel mai bun mod de a-ţi dezvolta încrederea în sine este să „te prefaci până când reuşeşti“.

„Când spun «să te prefaci până când reuşeşti» nu mă refer la păcălirea altor oameni. Vorbesc despre tine, despre păcălirea sinelui“, spune Cuddy.  Psihologul consideră că prin abordarea unor situaţii cu un pic mai multă încredere începi să-ţi însuşeşti acele comportamente pozitive până când devin natuale. Când vei avea această atitudine, cei din jurul tău vor începe să vă perceapă ca un om plin de încredere, întărindu-vă această convingere.

„Cu cât te vei purta mai mult aşa, cu atât mintea şi corpul tău îşi vor însuşi acest sentiment, iar tu vei deveni o persoană mai puternică şi mai sigură“, spune Cuddy.  Psihologul crede că acest ciclu de consolidare a încrederii în sine vă va ajuta în cele din urmă să deveniţi persoana sigură aşa cum v-aţi dorit întotdeauna. Aşa că, data viitoare când nu vă simţiţi în largul vostru într-o situaţie profesională sau socială, nu e nimic în neregulă în a vă preface un pic, acesta fiind cel mai bun mod de a vă ajuta să vă dezvoltaţi încrederea în sine.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite