Un expert în limbajul corpului dezvăluie care este cel mai bun indicator al încrederii de sine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contactul vizual stabileşte o conexiune, arată sinceritate şi ajută la crearea unui simţ al încrederii între oameni. FOTO forbes.com
Contactul vizual stabileşte o conexiune, arată sinceritate şi ajută la crearea unui simţ al încrederii între oameni. FOTO forbes.com

Experţii şi cercetătorii explică importanţa încrederii de sine, relevând indicatorul numărul 1 care o probează şi cum este perceput acesta de către majoritatea oamenilor.

Un expert în limbajul corpului, autor al cărţii „Avantajul limbajului trupului”, dezvăluie faptul că cel mai bun indicator al încrederii de sine este contactul vizual puternic. „Oamenii care au încredere în ei privesc întotdeauna în sus, niciodată în jos, la masă, la podea sau la picioarele lor”, spune expertul Lillian Glass, citat de publicaţia Business Insider. „Atât în timpul unei conversaţii, cât şi atunci când merg pe coridorul de la locul de muncă, aceştia se uită la ceilalte persoane. Îi angajează în comunicare prin contactul vizual.”

Totodată, mai explică expertul, contactul vizual stabileşte o conexiune, arată sinceritate şi ajută la crearea unui simţ al încrederii între oameni.

Un studiu realizat la Universitatea belgiană din Leuven a concluzionat că persoanele cu o mai mare stimă de sine sunt cele care au predispoziţia de a stabili un contact vizual decât semenii lor mai puţin încrezători în forţele proprii, a căror stimă de sine a fost asociată cu priviri grăbite, oscilante.

Şi cercetătorii de la universitatea londoneză King's College au studiat indicatorii încrederii de sine, ajungând la concluzia că tindem să asociem un contact vizual puternic cu abilităţile de leadership, agresivitatea, puterea şi cu o inteligenţă peste medie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite