Un dentist „şcolit“ pe YouTube şi-a deschis propriul cabinet fără autorizaţie: ce pedeaspă a primit tânărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mohamad Irwan Mohd Sudi, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Malezia, şi-a deschis propriul cabinet stomatologic şi „a profesat“ în ciuda faptului că nu avea niciun fel de studii în domeniu şi, implicit, nici autorizaţie.

În loc să-şi petreacă şase ani pe băncile facultăţii să-şi dezvolte toate abilităţile necesare pentru a deveni medic stomatolog licenţiat, bărbatul a ales o altă cale: a învăţat să realizeze diverse proceduri, precum extracţia dentară şi detartrajul, urmărind tutoriale video pe YouTube şi citind reviste de stomatologie, potrivit odditycentral.com.

Nu este încă foarte clar cât timp a alocat tânărul procesului de auto-educare în tainele medicinii dentare, însă a devenit atât de încrezător în aptitudinile sale încât şi-a deschis propria clinică dentară unde a tratat mai multe persoane. 

Irwan şi-a dat seama că nu va dura prea mult până când adevărul va ieşi la iveală, aşa că s-a hotărât să-şi închidă cabinetul la sfârşitul anului trecut, însă planul i-a fost dat peste cap de unul dintre clienţii săi, care a realizat ce se întâmplă şi a făcut plângere la poliţie, bărbatul fiind amendat cu 9.000 de dolari. 

Irwan nu este primul cetăţean malaiezian care se dă drept dentist. În anul 2007, un bărbat în vârstă de 63 de ani a recunoscut că a practicat medicina dentară timp de 29 de ani fără niciun fel de pregătire în domeniu. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite